“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 03-06-2015

Sharon van Riel  – Autobedrijf Jan van Riel  

Ik voel me als bedrijfsleider helemaal op mijn plek!

 

Bijna vijftig jaar geleden startte Jan van Riel zijn eigen autobedrijf. Hoewel Jan inmiddels helaas is overleden, is zijn invloed op het bedrijf nog duidelijk te merken. Aan de wand van de showroom hangt een groot krantenartikel en een trotse foto. Toen Jan in de jaren ’60 een vergunning voor zijn bedrijf aanvroeg bij het gemeentehuis, lachte de burgemeester: ‘Waor goade toch on beginne jonge?’. Er reden immers maar vijf auto’s in Riel. Gelukkig bewees Jan het tegendeel en staat er al decennia lang een bloeiend en groeiend bedrijf, dat inmiddels wordt gerund door zijn zoon Ad. Zijn dochter Sharon (22) is sinds kort bedrijfsleider. Wat zou opa Jan trots zijn geweest!

 

Er wordt stevig onderhandeld, gepoetst en gerepareerd in de drukke zaak aan ’t Zandeind in Riel. “Volgend jaar bestaan we vijftig jaar,” vertelt Sharon trots. “Het bedrijf sprak me altijd al aan en ik zie veel potentie en groeimogelijkheden. Eigenlijk ben ik er langzaamaan in gerold. Ik werkte bij REASeuro als administratief medewerkster en verrichtte ook administratieve werkzaamheden voor het autobedrijf. Na een goed werkoverleg met mijn vader zei ik: ‘Ik kom je hier tijdelijk ondersteunen’. Dat beviel zo goed, dat ik er zelfs aan dacht om het bedrijf in de toekomst over te nemen. Toen de vacature ‘bedrijfsleider’ vrijkwam heb ik deelgenomen aan de sollicitatieronde. Het assessment, dat onderdeel was van de sollicitatie, wees uit dat ik geschikt was als bedrijfsleider. Ik miste enkel nog wat ervaring, maar ach, wat wil je als je pas 22 jaar bent?”

 

Dubbel

Inmiddels is Sharon helemaal op haar plek als bedrijfsleider. “Ik zorg voor het eerste klantencontact, neem de telefoon op, beantwoord vragen, verwerk orders en bestellingen, doe een deel van de verkoop, stuur de autopoetser aan en leid het overleg met ‘de jongens’ in de ochtend. Mijn vader stuurt mij vervolgens weer aan. Hij geeft op hoofdlijnen aan hoe we alles aan gaan pakken. We bespreken de gang van zaken, acties, sponsoring en natuurlijk de cijfers. Werken met je vader is ontzettend leuk, maar ook wel dubbel. Thuis gaat het namelijk ook héél vaak over het werk,” geeft Sharon lachend toe.  

 

Jubileum

“We gaan ons jubileumjaar goed vieren!” zegt Sharon enthousiast. “We hebben al wat ideeën, maar nog niks concreets. We weten al wel dat we wat met het ‘uiterlijk’ van ons bedrijf willen doen. Misschien wel een nieuwe website en een nieuw logo. Natuurlijk zijn er in ons jubileumjaar ook volop leuke acties. Benieuwd? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Natuurlijk zien we u ook graag terug in onze werkplaats en/of showroom aan ’t Zandeind in Riel. De koffie staat klaar!”


Sharon van Riel, Autobedrijf Jan van Riel B.V., Zandeind 8, 5133 AC, Riel  

T: 013-518 13 32   E: info@autobedrijfvanriel.nl W:  www.autobedrijfvanriel.nl

 

De Kennismaker
 

kennismaker23 kennismaker23