Aanleg rotonde Recreatieve Poort

ingevoerd op 28-05-2015

Op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de aansluiting van het Gorpsbaantje wordt tot medio half juni 2015 de rotonde Recreatieve Poort aangelegd. Het werk gaat voorspoedig ondanks een lichte vertraging.

De aanleg van de rotonde gebeurt enerzijds om de verkeersveiligheid te verhogen en anderzijds om een adequate toegang naar de in ontwikkeling zijnde Recreatieve Poort te creëren. Vlakbij de nieuwe rotonde komt namelijk horeca en kan de bezoeker straks de auto laten staan om te voet of per fiets de omliggende natuurgebieden te bezoeken.

 

Verkeersaanbod naar verwachting

Momenteel is er slechts één rijbaan beschikbaar op de Turnhoutsebaan. Het verkeersaanbod bij de werkzaamheden is naar verwachting. Hieruit blijkt dat er goed gebruik wordt gemaakt van de adviesroute Tot op heden zijn er gelukkig geen klachten ontvangen over hinder als gevolg van sluipverkeer.

Op de plaats van de werkzaamheden wordt het verkeer door een zgn. ’verkeersregelinstallatie’ (VRI) naar de beschikbare enkele rijstrook geleid. Dit wordt gemonitord en indien de verkeersdrukte daar aanleiding toe geeft, kan de uitvoerder de wachttijd aanpassen om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren.

 

Advies omleidingsroute

Tijdens de aanleg van de rotonde kan het verkeer gebruik van de Turnhoutsebaan blijven maken; zij het dat er tijdelijk slechts één rijstrook beschikbaar is. Automobilisten kunnen mogelijke vertraging voor lief nemen, maar ook besluiten om de  omleidingsroute te nemen.

 

Fasering

Fase 2B

In week 22 wordt begonnen met fase 2B: De nieuwe rotonde wordt aan de oostkant op de Turnhoutsebaan aangesloten (halve baan middels VRI).

 

Geringe vertraging oplevering rotonde

Tijdens het grondwerk en het aanbrengen van de funderingslagen, zijn er onverwacht extra werkzaamheden bijgekomen. Het gevolg hiervan is dat de werkzaamheden twee weken later gereed zullen zijn; half juni 2015.

 

Twitter

U kunt de voortgang ook volgen op Twitter. Klik hier (https://twitter.com/RecrPoort) om de aanleg van de rotonde via twitter op de voet te volgen.

 

Technisch filmpje

Begin mei werd een betonnen parallelweg van 5,50 m breed aangelegd. Deze betonweg werd in één keer aangelegd met de Slipform Paver 850 van Den Ouden. Deze machine kan betonverhardingen aanbrengen van ruim 10 meter breed en een dikte tot 40 cm!

Zie filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=XQKAsmDB-K4&feature=youtu.be&list=PLJAdY3A-W7xD_qEYXQzJwu-E3jQI4x__b)

 

 

rotonde rotonde
adviesroute adviesroute
fase 2b fase 2b