Ouderwets koken in nieuw jasje!

ingevoerd op 27-05-2015

Onze Wereldwinkel zet zich in om slachtoffers van de aardbeving in Nepal te helpen, niet door geld in te zamelen, maar door Nepalese producten extra onder de aandacht te brengen en te verkopen. Het bieden van zoveel mogelijk werkgelegenheid op het moment dat er weer gewerkt kan worden, geeft de mensen de kans om voor zichzelf te zorgen. Door het inzakken van het toerisme na de aardbeving gaan veel banen verloren. Werk is nu belangrijker dan ooit.

Deze maand loopt er al een actie waarbij Wereldwinkel Goirle via een van onze importeurs tien procent van de omzet op artikelen uit Nepal doneert aan fairtrade-producenten in dat land. De beeldjes, sjaals, mooie tasjes met thee en sieraden uit Nepal hebben we op een aparte tafel uitgestald zodat u weet van welke artikelen tien procent naar de aardbevingslachtoffers gaat.

 

Cooking Coat

De productgroep uit Nepal die we nu extra onder de aandacht willen brengen is de “cooking coat serie” van Sari Fair Fashion: een eigentijdse variant op de hooikist waarin je op energiezuinige manier stoofpotten, rijst of peulvruchten kunt garen. Medewerkers van Chandra Handicrafts hebben de stof van de “kookjasjes” met de hand geweven en de coats in elkaar gezet. Er zijn modellen voor grote of kleine pannen, losse opvuldekentjes, aanpakkers en twee maten theemutsen. Alles verkrijgbaar in antraciet of turquoise met duidelijke uitleg over het gebruik.

Chandra Handicrafts is een Fair Trade producentengroep in de historische stad Bhaktapur die zwaar getroffen is door de aardbeving. Eén van de naaisters en haar vier maanden oude zoontje zijn omgekomen, één van de weefsters heeft een gebroken been. Van veel medewerkers is het huis volledig ingestort of zwaar beschadigd. Ze slapen nu op straat in tenten, een enorm probleem met de op handen zijnde regentijd. De werkplaats is blijven staan en lijkt nog bruikbaar te zijn. Het is belangrijk dat er ook kopers zijn voor het moois dat binnenkort weer uit die werkplaats komt!

Door zo’n mooie en duurzame cooking coat aan te schaffen  helpt u de mensen van Chandra Handicrafts aan broodnodig werk en dus inkomen. Daarnaast gaat Sari Fair Fashion de eigen marge op de cooking coats inzetten om de producenten financieel te ondersteunen tijdens de wederopbouwfase. (En ook wij als Wereldwinkel Goirle doneren tien procent van het aankoopbedrag. Zo gaat er veel van de aankoopprijs rechtstreeks naar Nepal!)

wereld wereld