Regiedebuut Merel Mathijssen in Jan van Besouw

Vrijdag 29 mei

“Bij het kanaal naar links” is een theatervoorstelling als afstudeerproject van Merel Mathijssen, student van Fontys Academie voor Theater.

 

Merel Mathijssen studeert dit jaar af met “Bij het kanaal naar links” aan de academie voor theater te Tilburg. “Als theatermaker is zij gefascineerd door de absurditeit van het alledaagse leven. In het echte leven proberen we onszelf steeds van onze beste kant te laten zien, we leren onszelf van alles aan en af om niet buiten de boot te vallen. Maar in het theater mag echt alles goed fout gaan.”

 

“Bij het kanaal naar links” is een gitzwarte komedie over twee families die op voet van oorlog leven. Alles lijkt te veranderen na die ene sollicitatiebrief, die alleen maar catastrofale gevolgen kan hebben. Twee families die denken in ”wij” tegenover ”zij” en wanhopig de eigen identiteit, door middel van de groep, proberen te definiëren.

 

Deze voorstelling kwam tot stand in samenwerking met theatergroep Boktor, ontwikkelplaats voor amateurspelers en jonge makers.

Regie: Merel Mathijssen. Tekst: Alex van Warmerdam. Spel: Ad Overweel, Marc Zeegers, Jacqueline Voorbraak, Jochem Nooyen, Olivier Bracke en Gabriëlle Logister.

 

Boktorfans houd uw agenda paraat! In juni staan er maar liefst drie Boktor producties op de planken in Jan van Besouw.

22 en 23 juni - Hoop en glorie

22 en 25 juni - Minuscule Personne

23 en 25 juni - Risjaar III

 

Voor meer informatie en kaarten janvanbesouw.nl

 

Boktor – Bij het kanaal naar links | Vr 29 mei | 20.00 uur |

CC Jan van Besouw | €7,50 Informatie en kaarten janvanbesouw.nl

Boktor- Boktor-