Nieuwe opzet Goirle Zingt

ingevoerd op 27-05-2015

Goirle Zingt, het druk bezochte vrijdagonderdeel van het MidZomer Festival in Goirle kent een gewijzigde opzet. De projectgroep vindt na vijf succesvolle edities de tijd rijp voor nieuwe, verrassende elementen. ‘Een iets andere koers zonder het meezingen te kort te doen’, klikt het stellig. Smeer de kelen want er komen vanaf 20.30 uur 36 songs voorbij! Hedendaags repertoire en uiteraard evergreens schallen op 19 juni vanaf 20.30 op het Kloosterplein.

 

Een groot koor samengesteld uit leden van koren uit Goirle en Riel ter ondersteuning van de ‘meezingers’ op het plein en de coverband Blast die een aantal nummers begeleidt. Het zijn nieuwe elementen in het programma. “We beperken ons zoals voorheen niet tot vier koren. Daardoor geven we ook leden van andere zangcollectieven de kans deel te nemen en het biedt in relatie met het repertoire meer mogelijkheden”, zegt Mieke Aerts van de projectgroep. Renate Horvers vult aan: “Veertig zangers en zangeressen ondersteunen het publiek.” Ook dit jaar neemt gastzanger Johnny Purple enkele meezingers voor zijn rekening. ‘Goirle Zingt wordt nog dynamischer dan het al was’, kijkt de projectgroep vooruit. Aan de combinatie van de harmonieën uit de kernen Goirle en Riel is niet getornd.  “Muzikanten en koorleden maar ook het publiek moeten stevig aan de bak”, weet Esther van der Linden. Zij, Christine Weber en Bart Melis, nieuw binnen de projectgroep, sommen een aantal artiesten op. “Van Queen en Kings of Leon tot Guus Meeuwis en Coldplay.” Johnny Purple ontfermt zich onder meer over ‘My Little Lady’ van Peter Smulders. “Engels- en Nederlandstalig en een vleugje Frans.” De zevenkoppige groep Blast zorgt er voor dat het harmoniegezelschap ook even rust krijgt en de liveshow in vlot tempo doorgaat. Joost van Alphen, die de harmonieën vertegenwoordigt in de organisatie, ziet het spelen met de band als een mooie uitdaging. “Er zal nog meer vaart in het programma zitten”, zegt Fons van Dijck. De presentatie berust bij Mark van Amelsvoort en Roy van Gils.

MidZomer Festival Goirle biedt een weekeinde lang een gevarieerd, muzikaal programma op het Kloosterplein. Op zaterdagmiddag begint om 14.30 uur Rabobank Sing Along Kids, ‘s avond staan de tachtiger en negentiger jaren centraal tijdens MidSummer Party 80’s&90’s. Dat wordt vooraf gegaan door de MidZomerLoop. Zondagochtend start om 8.30 uur de Midzomer Wandeltocht. ’s Middags is er Swinging Sunday, de Dorpsbarbecue en een Muziekmarkt. www.midzomerfestivalgoirle.nl

 

Foto:

De projectgroep Goirle Zingt van links naar rechts: Fons van Dijck, Renate Horvers, Christine Weber, Esther van der Linden, Mieke Aerts en Joost van Alphen. Gehurkt: Bart Melis. (Foto: Willem de Volder)

 

goirle zingt goirle zingt