Radio Modelzweefvliegclub ( RMZC) viert 35-jaar jubileum!

Modelzweefvliegen op Brabants' mooiste natuurgebied

De Radio Modelzweefvliegclub ’De Rechte Heide’ viert op zondag 7 juni dat de club 35 jaar bestaat. Hiervoor wordt een fun-vliegshow georganiseerd op het clubveld, op het natuurgebied De Regte Heide bij Goirle. Bij deze show zullen leden van de club en bevriende top-piloten van andere clubs mooie demonstraties verzorgen.

 

Van 1 tot 5 meter spanwijdte

De club vliegt op een natuurterrein van Het Brabants Landschap. Er wordt uitsluitend met niet-vervuilende (electro)zweef modellen gevlogen. Deze modellen worden met behulp van een elastiek, een electrische lier of een electro motortje in het model omhoog gebracht. De kunst is om zo lang mogelijk te vliegen, waarbij de goede piloten thermiek weten te vinden die het model langere tijd in de lucht houdt.

 

Zelf vliegen

Modelzweefvliegen is een fascinerende hobby, waarbij de piloten bouwen en vliegen combineren. Het vliegen vergt enige oefening maar het is voor iedereen te leren. Tijdens de show zal er ook gelegenheid zijn om zelf, onder begeleiding van een ervaren modelvliegpiloot, te vliegen. Hiervoor stelt de club een oefen-model  beschikbaar.

 

Demonstraties

De club heeft zelf ongeveer 50 actieve leden, van jong tot oud, die met allerlei modellen vliegen, variërend van kleine modellen met een meter spanwijdte tot grote schaal zwevers met een spanwijdte van 5 meter of meer. Veel van deze leden en modellen zullen hun acte de presence geven. Daarnaast worden ook bevriende piloten van andere clubs gevraagd om deel te nemen. Op het programma staan ook demonstraties van wedstrijd-zwevers die snelheden tot 200 kilometer per uur kunnen halen.

 

Plaats en tijdstip

De fun-vliegshow vindt plaats op zondag 7 juni. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar zondag 14 juni. De activiteiten starten rond 12.00 uur en het programma is klaar om 17.00 uur. Het vliegterrein ligt aan het eind van het Eusselpad in Goirle, bij Tilburg. Meer informatie vindt u op

 

 

modelzweefvliegclub1 modelzweefvliegclub1