Jan Paenen en Andre Hogers Biljartkampioenen Jan van Besouw

ingevoerd op 27-05-2015

Jan van Besouw is een biljartvereniging met 55 actieve leden en een aantal rustende leden. Daarmee zijn wij een van de grootste biljartverenigingen van Noord Brabant. Wij spelen met 8 teams in de libre en met 3 teams in de driebandencompetitie, die georganiseerd wordt door SBC Hart van Brabant. Verder organiseren wij als vereniging een zgn. interne competitie libre, bandstoten en driebanden.

 

Afgelopen vrijdag waren de finales van het bandstoten en het driebanden.  Bij het bandstoten werden de voorronden gewonnen door Wout Verhoeven in de A poule en door Andre Hogers in de B poule. Bij het driebanden werd Henk van Amelsfoort winnaar in de A poule en won Jan Paenen  de B poule. De eerste partij bij het bandstoten werd men miniem verschil gewonnen door Wout Verhoeven. In de tweede partij maakte Andre zijn voorspelling waar en won deze, zodat een beslissende derde wedstrijd noodzakelijk was. Blijkbaar hadden beide spelers het beste bewaard voor de finale wedstrijd. Zowel Andre als Wout speelde geweldig goed, maar uiteindelijk won Andre en moest Wout genoegen nemen met een eervolle tweede plaats. Opmerkelijk is dat Andre Hogers pas op latere leeftijd begonnen is met biljarten en ondanks het feit dat hij in april zijn 89e verjaardag heeft gevierd, nog steeds beter gaat spelen. De eerste wedstrijd bij het driebanden was meteen van een zeer hoog niveau. Jan en Henk produceerden beide fraaie caramboles en geen van beide wist de ander op grote achterstand te zetten. Uiteindelijk won Jan deze eerste partij waarin beide een gemiddelde van bijna 0,5 haalden. De tweede wedstrijd was een kopie van de eerste. Opnieuw fraai spel  en een gelijkopgaande strijd , die uiteindelijk met een carambole verschil door Jan Paenen werd gewonnen.   Tot slot van deze enerverende middag, werd de driebandenbokaal aan Jan Paenen uitgereikt en kreeg Andre Hogers uit handen van Cees de Vaan, de naar zijn broer vernoemde Piet de Vaan wisselbeker  overhandigd.

WVP

van links naar rechts Henk van Amelsfoort, Andre Hogers, Jan Paenen en Wout Verhoeven van links naar rechts Henk van Amelsfoort, Andre Hogers, Jan Paenen en Wout Verhoeven