Expositie 'Kleur op de Hovel'

ingevoerd op 26-05-2015

In Nederland zijn de komende week weer een groot aantal activiteiten georganiseerd onder de noemer Week van de Amateurkunst. Ook in Goirle zijn er verschillende activiteiten in het kader van deze week onder de noemer ’Gôôls goud’. Een van de activiteiten die plaatsvindt is een expositie van een 6-tal kunstenaars in een leegstaand winkelpand op de Hovel, nl. Hovel 23, onder de titel ’Kleur op de Hovel’. Tijdens de expositie zijn er ook muzikale optredens te beluisteren.

 

Een van de exposanten is Ans Kluijt (Anna Paulina). Vijf schilderijen van haar zijn hier te bewonderen. Ans schildert nu ruim vijftien jaar. Na een aantal jaren les te hebben genomen is ze zelfstandig verder gegaan op haar atelier. Haar schilderijen schitteren in kleuren en vormen. Sprankelende kleuren en vormen in harmonie met elkaar verbonden. Vaak met een symbolische betekenis.

Ans heeft al vele exposities achter de rug. Naast dat ze een aantal malen heeft deelgenomen aan het Rondje Kunst in Goirle en Riel heeft zij de afgelopen jaren vele malen geëxposeerd in het hele land. Mooie herinneringen heeft ze aan de Oude Kerk in Amsterdam (op de wallen) en die ene galerie aan de Oude Gracht in Utrecht. Bij beiden exposeerde zij met meerdere  kunstenaars. En ook hier heeft ze vele enthousiaste en warme reacties gekregen en ondertussen zijn al vele werken overgegaan naar een andere eigenaar. De krenten in de pap noemt ze deze reacties en resultaten.

Heeft Ans Kluijt al vele malen geëxposeerd, Anny van Hooff staat wat dat betreft nog aan het begin van een expositiecarrière. Anny is autodidact en schildert nu een aantal jaren. Haar werk kan gekwalificeerd worden als kleurrijk, veelal figuratief hoewel ze ook abstract werken niet uit de weg gaat. Begonnen met acryl op doek schildert ze inmiddels ook met olieverf. Van haar hand hangen een 6-tal werken in de expositie, met uiteenlopende thema’s.

Helemaal nieuw zijn de werken van Jan van den Berg, die voor de eerste maal exposeert met een vijftal werken. Jan is eveneens autodidact en experimenteert momenteel met verschillende technieken. Zijn werken zijn figuratief maar neigen naar het abstracte, waarbij de beeltenis soms gespiegeld lijkt te worden. Door het kleurgebruik en de penseelvoering ontstaat echter een nieuw, op zichzelf staand beeld.

Anneke Haans hield zich op jonge leeftijd al bezig met dans, muziek en beeldende creatieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen, kleien, werken met textiel. Deze 3 voorliefdes voor de kunsten vormen een rode draad door haar leven. Beeldend vormgeven, muziek en persoonlijke ontwikkeling vervullen in haar bezigheden een centrale rol. In haar werk richt zij zich op Beeldend Vormgeven en Persoonlijke ontwikkeling. Het zijn prachtige middelen om tot ZELF – BEWUST – ZIJN te komen. Een ontdekkingstocht naar diegene wie je werkelijk bent. 

Ton Mol is de 5e exposant in Hovel 23. 3 jaar geleden exposeerde hij een tweeluik van zichzelf, manshoog, tijdens de Week, maar liet hij de organisatie tot het laatste moment onwetend van wat hij ging exposeren. En ook deze keer heeft hij gekozen voor een beslissing op het laatste moment. Ton volgt de opleiding in Arendonk en heeft ongetwijfeld iets verrassends in petto.

Betty van Rooy volgt sinds enige tijd lessen bij Ceciel van der Weide in Tilburg en is, volgens eigen zeggen, in die tijd met sprongen vooruit gegaan voor wat betreft het boetseren van portretten. Zij heeft zich onder meer ook al eens gepresenteerd in Goirle op Place de Frères, maar laat nu zien wat de vooruitgang in haar werk is.

Een 7e kunstenaar die ook niet onbenoemd mag blijven is Inge Peperkamp. In overleg heeft zij er voor gekozen om 2 van haar werken te exposeren in de etalage van Bubbles & Bo. Een beperkte hoeveelheid, maar dat heeft ook te maken met het feit dat zij in de nazomer exposeert in het gemeentehuis. In ieder geval zeker de moeite waard om ook even bij de Hovel 4 langs te lopen.

 

29 mei om 16.30 uur wordt de expositie geopend met een optreden van de strijkersgroep o.l.v. Taetske Strouken, gevolgd door een optreden van het ensemble Tutti Frutti en een blokfluitensemble, beiden o.l.v. Rosalyn de Groot.

De expositie is verder geopend op 30 mei van 10.00 uur -18.00 uur, op 5 juni van 16.30 uur -20.30 uur en op 6 juni van 10.00 uur -18.00 uur.

Ook dan zullen er regelmatig optredens zijn, waaronder Lars Zebregs op 5 juni om 18.30 uur. Zie verder het sandwichbord voor Hovel 23.

 

kleur kleur