Onzeker op scootmobiel, daar doen we wat aan

ingevoerd op 26-05-2015

Bent u sinds kort of al langer een gebruiker van een scootmobiel of elektrische rolstoel en voelt u zich nog onzeker om de weg op te gaan? En al helemaal als er hoge drempels, trottoirbanden of  hellingen verschijnen.

De KBO organiseert samen met andere organisaties dan voor u een trainingsdag op donderdag 4 juni. Op die dag ontmoet u ook andere gebruikers.

Vooral senioren hebben een scootmobiel. Gehandicapten rijden vaak elektrisch. En de veiligheid van allemaal is van belang, jong en oud. Daarom organiseren deze dag samen; de KBO-Goirle, de KBO-Riel, het Platform Gehandicapten,  contourdetwern, Veilig Verkeer Nederland en de politie.

 

Het is wel zaak u nog deze week op te geven voor deze oefendag. De organisatie moet maandag 1 juni weten hoeveel deelnemers er zijn. Haal een inschrijfformulier op, of laat het iemand voor u doen in het zorgcentrum aan de Thomas van Diesenstraat 4. Vul het in en breng het weer daar terug. Samen met 5 Euro. U dekt daarmee de kosten van de lunch. De gemeente helpt door de overige kosten te dekken.

Voor de middag oefent u op een speciaal circuit op het parkeerveld bij VOAB, op het Goirlese sportpark. Vervolgens aandacht voor de verkeersregels. U luncht samen en dan het dorp in. Door de winkelcentra, over pleinen, door verschillende Goirlese wijken. In de praktijk het geleerde uitvoeren: veilig rijden en veilig obstakels nemen. U komt zelfs een hellingsoefening tegen. Daar wel zonder ander verkeer.

Op het eind van de dag hebt u anderen ontmoet, geoefend en op de Hovel reclameborden omzeild of veilig geplaatste gepasseerd. Maar ook bijvoorbeeld hoe u trottoirband neemt, ook hoe dat goed kan als u één voorwiel hebt.

Onderweg bent u veilig. De EHBO is aanwezig als onverwacht toch hulp nodig is. En verkeersregelaars ontlasten te drukke punten.

KBO KBO