Foto expositie ‘Tussen ons in’ is zoektocht naar troost

Goirlese Rinske Former fotografeert natuur als ode aan haar moeder

Op 7 januari 2015 overleed de moeder van de 24-jarige Rinske Former uit Goirle. Deze gebeurtenis heeft de studente fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten aangegrepen om een antwoord te zoeken voor het verdriet, een zoektocht naar troost. Met als resultaat de foto expositie ‘Tussen ons in’ met prachtige foto’s van natuurgebied De Regte Heide dat tussen haar ouderlijk huis in Goirle en de laatste rustplaats van haar moeder op Natuurbegraafplaats de Hoevens ligt. 

 

Route

Geraakt door het gegeven dat er een route ontstond tussen het ouderlijk huis en de laatste rustplaats van haar moeder, besloot Rinske deze te bewandelen. De wandeling door natuurgebied de Regte Heide naar Natuurbegraafplaats de Hoevens bracht Rinske veel troost. Hierom besloot ze het gebied te fotograferen, om te onderzoeken of haar werk ook anderen troost kan bieden.  

 

Ode aan de natuur
Rinske wil met haar foto expositie en tevens praktijkopdracht de kijker uitdagen de natuur te ervaren en haar troost te aanvaarden. “Met dit project breng ik een ode aan de natuur, waarin de natuur niet zozeer als metafoor van het leven fungeert, maar als bewijs van het leven; troost. Een afbeelding biedt soms meer troost dan de daadwerkelijke ervaring zelf, misschien omdat de wereld waarin we leven soms zijn romantiek verloren is. Dat we zijn afgestompt voor de werkelijke schoonheid, en deze alleen nog maar kunnen aanschouwen als deze vertaald is naar een kunstwerk”.

 

Open dag
De foto expositie is op zondag 31 mei van 10.00-16.00 uur te bezichtigen tijdens de open dag van Natuurbegraafplaats de Hoevens in Alphen. Daarna blijft expositie hier in de maand juni dagelijks te bezoeken tussen 10.00-16.00 uur.

rinske rinske