Natuurmarkt voor jong en oud

ingevoerd op 23-05-2015

Voor de vijfde maal is er op zondag 31 mei van 10.00 tot 17.00 uur  de Natuurmarkt aan de Piushaven, nu op een nieuwe sfeervolle locatie vlakbij de draaibrug. De markt wordt georganiseerd door plaatselijke natuur- en milieuorganisaties en bedrijven en organisaties die zich inzetten voor de natuur. De markt wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Mario Jacobs.

De natuur in Tilburg staat centraal tijdens deze Natuurmarkt. Wij als stadsbewoners kunnen veel bijdragen aan de natuur in stad of dorp. Op de markt treft u kramen aan met informatie over ecologisch tuinieren, bijenhouden en natuurbescherming. Doorlopend kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten voor jong en oud zoals excursies, nestkastjes en bijenhotels timmeren, boottochtjes en wateronderzoek. Voor de tuinliefhebbers zijn er zaden, planten en stekjes te koop of te ruil. In elke tuin past wel een bijen- of vlinderplant, daar zijn niet alleen de insecten maar ook de vogels blij mee. Verschillende kramen bieden kleine hapjes en drankjes aan. Er wandelt een troubadour met zijn gitaar rond die ballades zingt. Een tweetal acteurs verassen de bezoeker met theateracts.  

Parkeren kan langs de Havendijk ten westen van de draaibrug. Fietsen kunnen ter plaatse worden geparkeerd.

De Natuurmarkt is te vinden tussen de draaibrug en het viaduct van de Ringbaan Oost, ter hoogte van de Hogendriesstraat.

natuurmarkt1 natuurmarkt1
natuurmarkt2 natuurmarkt2