Openbare besluitenlijst 19 mei 2015

ingevoerd op 21-05-2015

Aanpassingen hondenbeleid en beheer 

Er wordt steeds beter gebruik gemaakt van hondenpoepzakjes die op 16 locaties in Goirle en Riel met dispensers beschikbaar worden gesteld. Er komen steeds vaker meldingen binnen dat de zakjes in de dispensers op zijn. Diamant Groep Groen vult de zakjes twee keer per week bij en bevestigt dit beeld.  Sinds de samenwerking met Hilvarenbeek en Oisterwijk op het  gebied van handhaving zijn er diverse boetes gegeven voor  het los laten lopen van honden. In gevolge deze boetes zijn  er diverse verzoeken voor het realiseren van honden losloopzones  gekomen. 

Het college besluit:
- Instemmen met het plaatsen van extra dispensers voor hondenpoepzakjes ten laste van het krediet Impuls Openbare Ruimte.
- Instemmen met het structureel bijramen van € 1.000,00 voor het bestrijden van hondenpoep. 
- Instemmen met het uitzetten van een enquête onder hondenbezitters en niet-hondenbezitters over het realiseren van een honden speelweide.
- Instemmen met bijgevoegde concept raadsinformatie

 

Politie niet actief op kermisterrein

Het college besluit: 
De politie zal tijdens de kermis niet actief zijn op het kermisterrein zelf. Daarom zal worden ingezet op inhuur van beveiligers zowel als boa’s . Dit leidt tot kosten van mogelijk € 9.000,00, die zullen worden geboekt op het kermisbudget, dat als gevolg daarvan negatief zal worden.

Openbarebesluiten Openbarebesluiten