Factoriumkoor ondersteunt Rabobank Sing Along Kids

Ook aandacht voor Samen Lokaal Ontwikkelen (SLO) en ‘Reuzen’

Zes Goirlese basisscholen werken enthousiast aan hun presentatie tijdens Rabobank Sing Along Kids op zaterdag 20 juni om 14.30 uur op het Kloosterplein in Goirle. Het onderdeel van het MidZomer Festival vindt gelijktijdig plaats met de Boek&Kunstmarkt. SLO Goirle (Samen Lokaal Ontwikkelen) verbreedt de blik van ouders en kinderen en vraagt aandacht voor een (onderwijs)project in het Afrikaanse dorp Irkaat.

 

Duo’s, trio’s en kleine koortjes van de basisscholen betreden tijdens Rabobank Sing Along Kids het podium. Na de bekende tune gaan ze in de slag om de felbegeerde ’gouden plaat’. Tijdens hun optreden worden ze ondersteund door het achttien koppige Factorium-koor van Louise Donker en Ingrid van Zon. Die repeteren al enkele weken met jeugdige maar ervaren Factorium-zangers en -zangeressen. De kwaliteit spat er van af. Louise spreekt over een samengesteld project, kinderen uit de Muziekbende en M4U. “Hard werken want in enkele uren komen er 21 liedjes voorbij.” Beatles, Nielsen en Abba, over diversiteit geen klagen. “Lekker meezingen”, zegt Louise. De scholen krijgen alle liedjes gratis aangeleverd om de komende weken in de muziekles te gebruiken als ’opwarmertje’ voor het gezamenlijk meezingen op het plein. Aangezien het vaste duo ‘Oma en Aal’ op vakantie is, is de presentatie van Rabobank Sing Along Kids in verrassende handen. Het Kloosterplein krijgt tijdens het kinderzangfestijn bezoek van de Goirlese ‘Reuzen’. Het is hun eerste optreden in het openbaar. Rob Spijkers van SLO Goirle vraagt met een stand op het Kloosterplein aandacht voor Irkaat. “Met acties die kinderen aanspreken.” Hij doelt op quizjes en spelletjes waarmee prijsjes zijn te verdienen. Belangrijker is uiteraard het project. “Wij oriënteren ons op de Goirlese bevolking. Wij hebben het dorp Irkaat geadopteerd. In vijf jaar hopen we daar de gezondheidszorg, educatie en voedsel- en watervoorziening op orde te hebben. Het Masai-dorp ondersteunen vraagt een euro van iedere Goirlenaar en dat vijf jaar. Te overzien toch? De inbreng gaat rechtstreeks naar Irkaat.”

MidZomer Festival Goirle biedt een weekeinde lang een gevarieerd, muzikaal programma op het Kloosterplein. Op vrijdagavond vindt Goirle Zingt plaats. Op zaterdagavond staan de tachtiger en negentiger jaren centraal tijdens MidSummer Party 80’s&90’s. Dat wordt vooraf gegaan door de MidZomerLoop. Zondagochtend start om 8.30 uur de Midzomer Wandeltocht. ’s Middags is er Swinging Sunday, de Dorpsbarbecue en een Muziekmarkt.

www.midzomerfestivalgoirle.nl

midzomer midzomer