Euregio Jeugdorkest brengt indrukwekkende Mahler

ingevoerd op 20-05-2015

Ze staan er mee in het Concertgebouw Amsterdam, maar doen ook Concertzaal Tilburg aan. Het prijswinnende, talentvolle Euregio Jeugdorkest speelt Mahlers indrukwekkende Symfonie nr. 2. Het concert in Tilburg vindt plaats op zondag 31 mei om 14:30 uur in de concertzaal. 

 

Mahlers Symfonie nr. 2 is een groots symfonisch werk, waar Mahler twee zangsolisten en een enorm groot koor aan toevoegde. Mahler gaf het werk de naam Auferstehung - opstanding - mee. De symfonie eindigt dan ook in een stralende overwinning: die van de liefde op de dood. De live uitvoering van deze Mahler 2 met 100 orkestleden, aangevuld met 100 koorleden, is een indrukwekkende belevenis. Het werk heeft een enorm spectrum aan emoties en is fysiek zwaar voor de uitvoerenden.

 

De jonge musici staan onder leiding van Hans Casteleyn en spelen voor deze grote symfonie samen met het Zuid Nederlands Concertkoor en het Projectkoor Gelderland. De twee solozangeressen zijn de alt Inez Carsauw en sopraan Annelies Meskens. Het EJO bestaat op dit moment uit 100 musici tussen de 14 en 24 jaar uit Zuid-Nederland, België en Duitsland en viert met dit speciale concert haar 30 jarig bestaan. In die dertig jaar is het orkest uitgegroeid tot een volledig symfonieorkest van hoge kwaliteit dat moeilijke stukken niet schuwt. Het jubileum wordt afgesloten met een tournee naar Italië waar een drietal concerten gegeven worden.

 

Verkoopinformatie
Het Euregio Jeugdorkest speelt Mahlers Symfonie nr. 2 op zondag 31 mei om 14:30 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets:
€ 17,50 | jongeren t/m 25 jaar € 10. Informatie & tickets via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van Theaters Tilburg. Overige data: 30 mei Muziekgebouw Eindhoven, 6 juni Concertgebouw Amsterdam.

euregio euregio