Rick van Loy pakt koppositie in Goirles Open

ingevoerd op 20-05-2015

Rick van Loy heeft goede zaken gedaan in de vierde ronde van het Goirles Open Kampioenschap schaken. De speler van de organiserende Goirlese schaakclub EGS won het duel met zijn mede-koploper Eddie Franken en gaat daardoor alleen aan de leiding. Eddie schoot zichzelf in de voet door zijn dame weg te blunderen in een stelling waarin hij nog niks te klagen had.

 

Met nog drie ronden te spelen heeft Rick (3,5 punt uit 4 partijen) zijn lot in eigen handen. Maar het zal nog niet gemakkelijk worden. Vier achtervolgers hebben slechts een half punt minder. Twee van hen stonden ook bij het GOK van 2014 op het podium. Rudolf Kat (En Passant Chaam) deelde toen de toernooizege en Robin Verhoeven van EGS werd vorig jaar derde.

De andere twee namen zijn verrassender: Ruud Licht en Maarten de Wit. Maarten boekte, naar eigen zeggen voor het eerst in zijn loopbaan, een overwinning op Alex van Lanen, de regerend clubkampioen van EGS. Ruud Licht was vooraf aan het toernooi de grote onbekende. Maar hij blijkt een huisschaker die niet zonder handschoenen aangepakt moet worden. Dit keer moest Guus Vermeulen (van het Tilburgse Stukkenjagers) eraan geloven. Hij trapte in een openingsvalletje en kwam die tegenslag niet meer te boven.

Het lijkt erop dat de strijd om de GOK-titel 2015 tussen dit vijftal gaat. Maar als zij allen nog punten morsen, kan er misschien nog iemand uit het achterland na een spectaculaire inhaalrace met de titel aan de haal gaan. Alle uitslagen en standen van het GOK zijn te vinden op de website van EGS: www.schaakclubegs.nl.

EGS logo EGS logo