Wellicht is het u recent opgevallen in de kantine van VOAB? Een van de pilaren in het clubhuis  is omgebouwd tot een mooie kolom met daarop actiefoto’s van  diverse spelers van VOAB. Daarnaast tref je de namen aan van de donateurs van de Vrienden van VOAB 1.

Dit nieuwe initiatief, dat is opgezet door de leden van VOAB 1 zelf, heeft als doel het creëren van een budget waarmee een aantal zaken rondom het eerste elftal nog beter geregeld kunnen gaan worden.

”De spelers  van VOAB 1 willen niet  dat er vanuit de club zelf budget werd vrijgemaakt, want dat zou ten koste kunnen gaan van bijvoorbeeld activiteiten voor de jeugd. En dat is niet wat we bij VOAB moeten willen”, aldus aanvoerder Koen de Rooij.

Het doel is het verbeteren van een aantal randvoorwaarden, zodat de eigen spelers minder snel voor een andere vereniging kiezen op het moment dat die interesse tonen. ”We willen het liefst met zo veel mogelijk Goirlese jongens in het eerste spelen. Het is altijd jammer om te zien dat een aantal goede spelers uit Goirle er voor kiezen om ergens anders te gaan spelen. Dit hopen we met betere randvoorwaarden deels te ondervangen. Met als uiteindelijke doel het bereiken van de 1e klasse, volledig in lijn met de ambitie van het bestuur.

”Bij betere randvoorwaarden moet je denken aan bijvoorbeeld betere kwaliteit van ballen, voor iedereen een mooi trainingssetje, een net presentatie pak om op zondag aan te trekken, een trainingskamp, een teambuildingsactiviteit, etc. Zo zijn er legio ideeën om alles rondom VOAB 1 perfect te organiseren, zodat het voor onze jeugdspelers ook een mooie uitdaging blijft om graag bij het eerste te willen horen.

Voor de volledigheid wil ik nog vermelden dat het budget nooit gebruikt zal worden voor het betalen van spelers, of voor gratis drank op feestavonden van de spelers.”

Wat krijgt een Vriend van VOAB 1 terug voor zijn donatie van 100 euro per jaar?

Zoals gezegd krijgt een donateur zijn naam op het prachtige bord midden in de kantine. Daarnaast krijgt iedere donateur 2 VOAB sjaals. Ook komt er de mogelijkheid om twee uitwedstrijden van VOAB 1 te bezoeken met een bus. VOAB 1 zal proberen hier twee interessante wedstrijden voor te selecteren, waarbij de hele busreis volledig wordt verzorgd.  Uiteraard is er op het einde van het jaar ook nog een BBQ met een drankje, waarbij we aan de donateurs uitleggen hoe we het geld besteed hebben.

Bovendien zal de 1e selectie gedurende het jaar ondersteuning  bieden bij de speciale techniektrainingen voor de jeugd.

Indien iemand meer informatie wenst te ontvangen of donateur wil worden, dan kan men uiteraard altijd even contact leggen met een van de spelers van VOAB 1.

VOAB 2 wint eerste wedstrijd van de nacompetitie (3 – 1)

Tegenstander Internos 2 uit Etten-Leur maakte het VOAB 2 in het begin van de wedstrijd knap lastig maar VOAB  hield de zaak achter lange tijd dicht. VOAB kwam zelf op voorsprong door een fraaie lob van Robbert Swinkels over de keeper van Internos. De ploeg uit Etten-Leur maakte onverwachts gelijk. In de tweede helft had VOAB de meeste kansen en wist er uiteindelijk twee te benutten. Thijs van de Lisdonk schoot de bal in een rebound achter de keeper. Rutger Zoontjens maakte een soepele aanval op slag van het einde van de wedstrijd knap af door de bal binnen te schieten (3 – 1). Tweede Pinksterdag is de uitwedstrijd in Etten-Leur.

VOAB 3 ronde verder in de nacompetitie (w.n.s.)

VOAB 3 won de wedstrijd omdat het team de strafschoppenserie beter benutte dan TGG uit Den Bosch. De eerste wedstrijd in Den Bosch was met 2 – 0 verloren. Zondagmiddag stond het na de reguliere speeltijd 2 – 0 voor VOAB. De verlenging bracht geen verandering in de stand dus moesten de strafschoppen de winnaar aanwijzen. Keeper Richard van Zon stopte twee pingels en zo behaalde  VOAB 3 de volgende ronde.

VOAB C2 plaatst zich voor de bekerfinale

Op maandag 11 mei speelden de junioren C2 de halve bekerfinale tegen Sarto.
Binnen 20 minuten stond het 0-3 door doelpunten van Niels Balemans, Arvid van Gils en Johan v/d Heijden. Net voor rust scoorde Sarto de 1-3 waardoor het toch nog even spannend werd.
Maar na rust gaf VOAB eigenlijk niets meer weg en scoorde Zeb Adriaansen de 1-4 en was de wedstrijd beslist en zo plaatste VOAB C2 zich voor de bekerfinale die op 6 juni a.s. in Terheijden wordt gespeeld.

VOAB F1 ook naar bekerfinale

Ook de pupillen F1 plaatsten zich voor de bekerfinale. Bij Sarto werd het 4 – 4 en strafschoppen moesten de beslissing nemen. VOAB won die serie pingels. Nader bericht op de site.

Kampioenen

Elk seizoen is het weer feest voor onze kampioenen bij de jeugd. Op de foto’s de teams die het kampioenschap in hun klasse behaalden. Proficiat allemaal.