Open huis Gastouderopvang op zaterdag 30 mei a.s.

Gastouderbureau ViaViela Tilburg zet de deuren open

Ben jij op zoek naar flexibele kinderopvang in een kleine groep en in een huiselijke omgeving en nieuwsgierig naar hoe het reilt en zeilt bij een gastouder? Noteer dan zaterdag 30 mei in je agenda. Op deze dag organiseert gastouderbureau ViaViela Tilburg, onderdeel van ViaViela BV een Open huis Gastouderopvang. Ervaren gastouders door heel Nederland openen tussen 10.00 en 14.00 uur hun deuren voor ouders die op zoek zijn naar kleinschalige kinderopvang in huis. “Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met een gastouder. Als ouders al weten waar gastouders zitten, dan nog bellen ze niet aan om eens te kijken en gastouderopvang is juist zo persoonlijk en toegankelijk,” vertelt Laura Möller, eigenaar van ViaViela Tilburg “Ouders zijn van harte welkom om de opvanglocatie te bekijken en vragen te stellen.” Wil jij weten welke gastouders je kunt bezoeken? Kijk dan op Oppas.nl voor deelnemende gastouders bij jou in de buurt.

Uit Goirle neemt Noëlla Leeuwenburg deel, zij woont in de Thomas van Diessenstraat 39.

 

Opvang in huis
Opvang door een gastouder verschilt in allerlei opzichten van opvang bij een kinderdagverblijf. Zo vindt de opvang plaats in het huis van de gastouder of van de ouder en worden er maximaal 6 kinderen tegelijk opgevangen. Waar de meeste kinderdagverblijven hele dagen of dagdelen in rekening brengen, betalen ouders bij een gastouder alleen de afgesproken uren. Ook ligt het uurtarief bij de meeste gastouders aanmerkelijk lager dan bij het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. En gastouderopvang is flexibele opvang. Daarom is het een ideale opvangvorm voor ouders die in wisselende diensten werken of waarvan de werkdag wel eens een half uurtje uit kan lopen.

Kinderopvangtoeslag
Wie gebruikmaakt van een erkende gastouder, kan aanspraak maken op kinderopvangtoeslag. Erkende gastouders zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen, een van de  voorwaarden voor het verkrijgen van kinderopvangtoeslag. Alle gastouders van ViaViela zijn erkende gastouders.

 

Gastouderbureau ViaViela

Gastouderbureau ViaViela is met 55 vestigingen het grootste erkende gastouderbureau van Nederland. Sinds de oprichting in 2005 hebben ViaViela-gastouders in totaal al ruim 70.000 kinderen opgevangen. ViaViela zorgt ervoor dat gastouders voldoen aan alle wettelijke eisen en daagt hen uit om zich verder te ontplooien. Ook  ondersteunt en faciliteert ViaViela (gast)ouders bij alles rondom de opvang. Dit doet ViaViela met behulp van persoonlijke begeleiding, een kundige klantenservice, online gastouderadministratie, online cursussen en workshops voor ouders en gastouders over actuele pedagogische onderwerpen.  

gastouder gastouder