Gelukkig oud worden met fijne buren

Wonen voor gevorderden (leeftijd vanaf 40/45 jaar)

Wij (Monica Doze, Jan van den Brekel en Carry Wevers) willen als toekomstige ouderen aan de Zuidrand van Goirle (Van Besouw en Van Puijenbroek fabrieken) samen met ongeveer 20 andere huishoudens levensloopbestendige woningen ontwikkelen. Daarnaast willen wij ook een omgeving creëren waar mensen goede buren van elkaar willen zijn en waar nodig burenhulp willen bieden. Buren die elkaar uitnodigen voor een uitstapje, samen te eten, muziek maken en eventuele andere activiteiten ontwikkelen in een gemeenschappelijke ruimte.

Dit om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en niet eenzaam oud te hoeven worden. Dit wil niet zeggen dat er geen privacy is, want we willen een huis en buitenruimte waar we de deur dicht kunnen doen om ons terug te trekken in de geborgenheid van ons eigen huis. Maar we willen de deur ook open kunnen zetten, zodat buren weten dat ze welkom zijn voor een kopje koffie en een praatje. We willen wonen met buren die waarde hechten aan goed nabuurschap. Buren die elkaar vrij laten, maar wel bereid zijn om naar elkaar om te zien en waar nodig burenhulp te bieden. Door gezamenlijk opdrachtgever te zijn, kunnen woningen van hoge kwaliteit gebouwd worden tegen kostprijs.

 

De stichting KilimanjaroWonen uit Eindhoven (www.kilimanjarowonen.nl) zal ons bij dit project gaan begeleiden. Zij hebben veel ervaring met deze wijze van ontwikkelen van woningen.

 

Belangstelling?

U bent van harte welkom op de informatieve bijeenkomst

Donderdag 28 mei om 20.00 uur

Locatie: Jan van Besouwhuis, Thomas van Diessenstraat 1 te Goirle

Wij vragen 4 euro p.p. om de kosten te dekken. Dit is inclusief koffie en thee.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen naar tel. 013 5340439.

Wij zouden het prettig vinden als u zich aan wilt melden., u kunt dit mailen naar:

monicadoze@outlook.com

 

Programma

20.00 uur           Ontvangst met koffie of thee

20.15 uur           Presentatie van de locatie en woonvisie

20.40 uur                           Kennismaken met KilimanjaroWonen (professionele organisatie die ons gaat ondersteunen in het proces)

21.00 uur                           Tijd voor vragen en reacties

21.45 uur                           Afronden en toelichting vervolg

 

 

Van links naar rechts Carry Wevers, Jan van den Brekel, Monica Dozen Van links naar rechts Carry Wevers, Jan van den Brekel, Monica Dozen