“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 13-05-2015

Roel van Diem – De Fotograaf - De Lijstenmaker – De Studio

 

Een reversibele werkwijze, prachtige lijsten en zorgeloze restauratie

 

“Het is een kunst om met kunst bezig te zijn”

 

Zelfs zijn ogen omlijst hij met een houtlook brilmontuur. Ja, Roel van Diem is altijd met zijn vak bezig. Hij startte als fotograaf en legde zich daarnaast steeds meer toe op de lijstenmakerij. Nu vormt het lijstenwerk het grootste deel van zijn onderneming. “Een lijst kan een foto, schilderij of kunstwerk helemaal anders maken. Het kan een échte meerwaarde creëren.”

 

“Welkom in de Studio! Dit is mijn kantoor, een spreek- en ontmoetingsruimte waar iedereen aan kan schuiven. Hier ontvang ik mijn klanten, bespreek ik mijn fotografie en geef ik fotocursussen en workshops. En via deze deur kom je bij de Fotostudio…mijn speeltuin!” zegt Roel van Diem met een knipoog. De andere deur geeft toegang tot zijn werkplaats: de Lijstenmakerij.  “Momenteel lijst ik een mooi werk van Suus Suiker in voor een klant. En vanmorgen kwam een klant met een levensgroot borduurwerk dat ik voor haar in mag lijsten. Een leuke, uitdagende klus!”

 

Mooi werk verdient een lijst!

Steeds meer mensen weten de weg naar de Studio aan de Wim Rötherlaan in Goirle te vinden. “Er stappen mensen binnen met een oude foto, een nieuw schilderij of een bijzondere historische tekening. Het werk is heel divers en verdiend een mooie lijst. De mogelijkheden hier zijn eindeloos!”

 

Reversibel

“De lijsten die ik lever zijn van zeer hoge kwaliteit, daarnaast spelen de manier van inlijsten en de materialen die ik daarbij gebruik een grote rol. Bij conserverend inlijsten wordt bijvoorbeeld uitsluitend gewerkt met PH-neutrale (zuurvrije) materialen, zodat het ingelijste kunstwerk zo optimaal mogelijk in originele staat blijft. Daarnaast is ons werk ‘reversibel’, wat wil zeggen dat het ingelijste werk onbeschadigd kan worden losgehaald om opnieuw in te lijsten, te reinigen of te restaureren.”

 

Restauratie

Want ook voor restauratie kunnen mensen tegenwoordig bij Roel van Diem terecht! Oude, op nieuw in te lijsten, kunstwerken worden opgefrist, vernis wordt vervangen en beschadigingen en scheuren worden hersteld. En niet alleen de werken zelf, maar ook de lijsten kunnen worden opgeknapt en gerestaureerd. “Met onze aanpak realiseer je een zorgeloze, nieuwe en zeer lange toekomst voor uw kunstwerken! Onze restaurateur is gespecialiseerd in het restaureren van papieren, boeken, schilderijen, textiel en keramiek. U kunt altijd rekenen op gratis, gedegen en eerlijke advies voordat we met uw kunst aan de slag gaan!”

 

Roel van Diem, De Fotograaf – De Lijstenmaker – De Studio, Wim Rötherlaan 25 Goirle.  

T: 013-5902353  M: 06 83 21 25 24  E: info@roelvandiem.nl W:  www.roelvandiem.nl

Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

De Kennismaker

Roel van Diem Roel van Diem