Fietstocht ‘Trap ALS de wereld uit’ 2015

ingevoerd op 07-05-2015

ALS is een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het uitvallen van de spieren. In Nederland zijn er zo’n 1500 patiënten van uiteenlopende leeftijden. Jaarlijks sterven er 500 patiënten maar komen er ook 500 patiënten bij. Op dit moment is er geen behandeling of medicijn opgewassen tegen deze ongeneeslijke ziekte. Gemiddelde levensverwachting is 3 tot 5 jaar.

 

Op zondag 14 juni 2015 wordt voor de tiende keer de fietstocht ‘Trap ALS de wereld uit’ georganiseerd. De opbrengst van de fietstocht gaat in zijn geheel naar de Stichting ALS Nederland en is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek.

Er kan dit jaar gefietst en gewandeld worden vanuit 3 startlocaties , namelijk

Riel: Cafe restaurant Den Overkant, Dorpstraat 1, 5133 AD Riel.

Diessen :  Restaria De Zwaan, Julianastraat 31, 5087 BA Diessen.

Moergestel: Restaurant Croy ’t Stokske, Zandstraat 1, 5066 CA Moergestel.

 

Fietsers kunnen vanuit iedere startplaats kiezen uit drie afstanden: 32, 60 en 110 kilometer.  De 32-kilometer fietstocht kan tevens vanuit alle drie de startlocaties als fotopuzzeltocht gereden worden. Wandelaars kunnen vanuit iedere startplaats kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor alle deelnemende kinderen hebben we dit jaar een leuke attentie.

 

Wilt u meer informatie over onze tocht, of heeft u interesse de fietstocht te sponsoren, neem dan contact op met de coördinator van de fietstocht, de heer Bas Cornelissen.

Zijn e-mailadres is bpm.cornelissen@gmail.com 

U kunt ons ook vinden op facebook:

http://www.facebook.com/ALSfietstochttilburgenomstreken

 

 

ALS ALS