Wereldwinkel steunt producenten in Nepal

ingevoerd op 06-05-2015

Van een van onze vaste importeurs van ambachtelijke artikelen uit Nepal, Tilingo-Nepra, kregen wij een oproep om hulp. Fairtrade Groep Nepal waarmee Tilingo al 15 jaar samenwerkt, is ernstig getroffen door de aardbeving.

Tilingo is een hulpactie begonnen om zowel de Fairtrade bedrijven als de mensen van de groep financieel te ondersteunen.
“Naast de ondersteuning van de persoonlijke omstandigheden van de mensen, is het ook uiterst noodzakelijk om de bedrijven zo snel mogelijk te helpen het bedrijf weer in werking te stellen.
Ik heb goed contact met Nepal en ook zij willen zo snel mogelijk weer aan de slag. Er wordt ook naar de toekomst gekeken. Ze moeten weer verder, ook al zal deze opbouw jaren duren. Laten we ze zo snel mogelijk helpen”, schrijft Marijke Visser, van Tilingo-Nepra.

De Wereldwinkel heeft altijd al boeddha’s, sieraden, beeldjes, sjaals of tassen in huis van Tilingo en andere importeurs uit Nepal. We hebben nu zowel bij Tilingo als bij Madat Nepal extra artikelen besteld. Het bestuur heeft besloten van ieder verkocht artikel uit Nepal tien procent te storten op de rekening van Stichting Milan Bindu, de stichting die door Tilingo gesponsord wordt. Deze artikelen staan op de tafel in de winkel uitgestald, waaronder het sierlijke beeldje van de foto!

Tot ziens op Tilburgseweg 74, onder de gele vlag!

wereld19 wereld19