Magere revanche van HVV ’24 1 op VOAB 1 (1 – 0)

ingevoerd op 04-05-2015

De ploeg uit Hulst verloor in Goirle met 7 – 1. Het lukte HVV ’24 1 niet om dat te evenaren. De teller bleef steken op één doelpunt hoewel het er over en weer meer hadden kunnen zijn. De wedstrijd was het meest spannend in de extra tijd. Scheidsrechter J. Senders uit Veldhoven trok acht minuten extra tijd uit. VOAB ging voluit op jacht naar de gelijkmaker maar liep daardoor ook risico op een uitbraak van de thuisclub. In de 92e minuut schoot invaller Jasper Sponselee eerst over het doel en kort daarop naast. Op slag van het einde van de wedstrijd nam Koen der Rooij een vrije trap, die bijna in het doel ging. Hij werd nog net door de verdediging van HVV gekeerd en vervolgens door Walter Neeft binnen gewerkt maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Walter had nog een kans in de 94e minuut maar hij miste. Het bleef 1 – 0 voor de thuisploeg.

VOAB begon gedreven op Zeeuws-Vlaanderen bodem en zette flink druk op de tegenstander. Na negen minuten voetbal ontstond er een kans voor Stijn van Laarhoven uit een hoekschop maar hij schoot naast. Eén minuut later was het 1 – 0. Vanaf rechts werd een bal voorlangs het doel van VOAB geschoten en Evert van den Berg kon de bal binnenwerken. De aanvallen gingen over en weer en in de 16e minuut kon keeper Gijs van Seeters een vrije trap van Hulst onderscheppen. In de 21e minuut schoot Stijn op doel maar keeper Tim Siersema pakte zijn inzet.
Walter Neeft schoot na een half uur spelen net naast en vijf minuten later was Rutger Zoontjens bijna bij de gelijkmaker. Dat was ook Geert van de Laak, die uit een vrije trap van de vet van Laurens van de Nouweland achterwaarts net over kopte. Vlak voor de thee kopte Sander van Remortele van de thuisploeg, ook uit een vrije trap, op doel maar Gijs was bij de les en pakte zijn inzet. Laurens zag op slag van rust zijn vrije trap net over het doel gaan

Meteen na de rust  ontstond er een hachelijke moment in de 16. Koen de Rooij schermde de bal af voor keeper Gijs maar volgens de scheidsrechter was dat onreglementair. Hij gaf een indirecte vrije trap op de rand van het keepersgebied. Alle hens aan dek voor alle VOAB-spelers. Sander van Remote zag zijn schot via de paal afketsen. VOAB ging op jacht naar de gelijkmaker en heerste in de tweede helft maar geen doelpunten. In de 66e minuut schoot Tim Krul net naast en kort daarop gaf Walter een pass op dezelfde Tim maar hij schoot ver naast. Pas in de 78e minuut viel er weer een wapenfeit voor HVV te noteren. Evert van den Berg schoot in kansrijke positie op doel. Gijs reageerde met een katachtige reactie en tikte de  bal over het doel. Invaller Michiel de Wit was in de 79e minuut dicht bij de gelijkmaker en Koen de Rooij ook toen hij één minuut later een poeier afleverde die nog net door de keeper kon worden gepakt. In de 84e minuut was er een kans voor Sander van de Remortele die net naast het doel ging. Dezelfde Sander kopte enkele minuten later een vrije trap van Koen via de deklat tot corner. Daarna ontstonden de momenten in het begin beschreven.