GSBW – Virtus 0 – 3

ingevoerd op 04-05-2015

Vandaag, zondag 03/05, stond de wedstrijd tegen de nr. 5 Virtus op het programma. De 1e wedstrijd werd door GSBW met 3-1 verloren. Tevens was dit de laatste thuiswedstrijd van Gert en Cemal.

GSBW begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Dave van Berkel, Tom Gagliardi, Dave Tierie, Wesley van Gestel, Roy Donders, Robin Vugts, Norbert Schoemaker, Niek Nihot, Dave Welten, Casper de Blouwe en Daan van Eijden. Op de bank zaten: Tommie Moors, Luuk Becker, Rick van Amelsfoort en Edwin van Cranenbroek.

1e helft:

Beide 11-tallen begonnen aan de wedstrijd met de intentie om er een leuke wedstrijd van te maken. Voor GSBW stond er niets meer op het spel. De degradatie was al een feit.

In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Virtus was wel iets meer in balbezit en was daardoor iets gevaarlijker. GSBW was te onnauwkeurig in de passing waardoor de bal te vaak in de voeten van de tegenstander belandde.

In de 20e minuut viel dan toch nog enigszins onverwachts de 0-1. Vanuit een voorzet vanaf links, gegeven door de kleine en behendige nr. 5, werd de bal door Omer Kucuk met een halve omhaal achter de kansloze Dave binnen geschoten. Pas in de 33e minuut kon de 1e kans voor GSBW worden genoteerd. Een lange bal vanuit de verdediging werd door Dave W prima aangenomen in de 16. De lob van Dave ging helaas over het doel. In de 37e minuut kwam GSBW goed weg. Na een steekpass vanuit het middenveld schoot Thom van Santbergen in het zijnet. 3 minuten laten kwam GSBW op een 0-2 achterstand. Een vrije trap, vanaf ongeveer 25m, werd door aanvoerder Michael Oomen onberispelijk in de rechterbovenhoek geschoten. GSBW leverde de 1e helft te vaak en te simpel in bij de tegenstander.

Onder rust moest Dave T. met een bovenbeenblessure worden vervangen door Luuk B.

In de 52e minuut werd het dan ook nog 0-3. Vanuit een voorzet vanaf links nam Michael Oomen de bal vanuit de lucht ineens op zijn pantoffel en liet Dave met een diagonale schuiver kansloos. Daarna geloofde Virtus het wel en liet GSBW iets meer voetballen. Dit leidde in de 83e minuut tot een kans voor Daan. Vanuit een individuele actie vanaf links verscheen hij allen voor de keeper. Helaas schoot de hard werkende Daan de bal tegen de keeper aan.

In de 85e minuut bleef Dave W. geblesseerd liggen in de 16 op de helft van Virtus. Gert snelde, zoals gebruikelijk, richting Dave. Daar aangekomen bleek Dave niet geblesseerd te zijn maar werd Gert zelf, onder luid applaus van de vele toeschouwers, per brancard zelf het veld afgedragen door Luke V en Artur. Na afloop van deze laatste thuis wedstrijd werd er op gepaste wijze door de voorzitter van GSBW afscheid genomen van Cemal en Gert.

Door de prima disco, zanger en accordeonist bleef het daarna nog lang onrustig bij GSBW.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma tegen en in Terheijden. Dat is dan de laatste officiële wedstrijd van Gert voor GSBW tegen zijn nieuwe werkgever. Hij heeft echter met zijn nieuwe werkgever afgesproken om komend seizoen enkele donderdagavonden vrij te zijn om deze bij zijn vrienden van GSBW door te brengen.