Burgerzaken verbetert dienstverlening

paspoort/ID en rijbewijs eenvoudig afhalen

Vanaf 11 mei kunt u ’gewoon binnenlopen’ bij de gemeente voor het afhalen van uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs. U hoeft daarvoor dus geen afspraak meer te maken. De medewerkers van de informatiebalie in de hal nemen die taak over van hun collega’s bij Burgerzaken.

 

Dienstverlening

Burgemeester Machteld Rijsdorp, verantwoordelijk voor de dienstverlening van Burgerzaken, is blij met de verbetering: ”Veel mensen maken in deze weken een afspraak bij Burgerzaken, het is een tóptijd, vooral voor paspoorten en ID-kaarten. Nu we het afhalen verplaatsen naar de informatiebalie, komt er meer ruimte om aanvragen van inwoners in te plannen.

 

Meer informatie

De informatiebalie in de hal van het gemeentehuis is geopend voor afhalen van paspoorten/ID-kaarten en rijbewijzen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur (dinsdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 12.30 uur). Sinds ruim een jaar werkt Burgerzaken op afspraak, bij voorkeur digitaal via de website. Voor de aanvragen blijft dat gewoon zo. Maar het afhalen is nu dus sneller en eenvoudiger geregeld.

paspoort paspoort