Ben alert op inbrekers in de meivakantie

ingevoerd op 25-04-2015

De meivakantie is in aantocht.  Maar let op: inbrekers hebben geen vakantie. Als veel mensen op pad en van huis zijn, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. En help mee om er samen voor te zorgen dat het inbrekersgilde geen prettige meivakantie heeft!

 

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar dan is het al gebeurd! Slimmer is het om te voorkomen dat ongenode gasten binnen komen. Gelukkig kunt u daar zelf veel aan doen. Op de website www.politiekeurmerk.nl staan talrijke handige tips om uw woning veiliger te maken wanneer u op vakantie gaat. 

 

Burenkaart

Vul daarnaast samen met uw buren de burenkaart in. U vindt deze op www.politiekeurmerk.nl Uw buren weten dan waar u te bereiken bent en kunnen een oogje in het zeil houden. Bij glasgerinkel of gestommel in uw huis terwijl u op vakantie bent, kunnen zij direct 112 bellen. Ook kunnen zij uw huis een bewoonde indruk geven. Doe alsof u thuis bent! Dat helpt om het boevengilde af te schrikken. 

 

Website en Youtubekanaal

Meer informatie over het voorkomen van woninginbraak vindt u op www.politie.nl: klik op Thema’s en daarna op Preventietips. Daar staan ook filmpjes over allerlei manieren waar inbrekers gebruik van maken. Op de site kun je ook zien waar er de afgelopen drie maanden in uw buurt is ingebroken. Ga naar het Thema  Misdaad in kaart

 

112 bellen is zinvol!

Alarmnummer 112 is er niet alleen voor gevallen als het om leven en dood gaat. Ook om pijlsnel de politie te waarschuwen om boeven op heterdaad te betrappen en in de boeien te slaan. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of iets anders dat u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en informeer direct de politie via 112. Die komt dan zo snel mogelijk om de  verdachte direct te kunnen aanhouden. Dat het zin heeft om de politie te alarmeren, blijkt uit de daling van het aantal woninginbraken met 17% in het eerste kwartaal van 2015 in vergelijking met een jaar eerder.

 

Pas op voor insluipers
Vooral bij warm weer staan ramen en deuren vaak open voor verkoeling. Ook inbrekers weten dat. Zij zien hun kans schoon om makkelijk huizen binnen te sluipen. Wees u daarvan bewust en wees alert!

inbreken meivakantie inbreken meivakantie