Lintjesregen in de gemeente Goirle

ingevoerd op 24-04-2015

De uitreiking van Koninklijke onderscheidingen in het kader van de jaarlijkse lintjesregen vond plaats op vrijdag 24 april 2015 in de theaterzaal van het Cultureel Centrum Jan van Besouw aan de Thomas van Diessenstraat 1 te Goirle.

De feestelijke bijeenkomst begon om 09.30 uur en de burgemeester spelde bij zes inwoners van de gemeente Goirle een onderscheiding op.

 

Mevrouw T.W.M. Deliën-Relik, mevrouw A.J.M. Gruijthuijsen-de Wilde, de heer F.H.A.M. Fouchier, de heer C.G.H.J. Janssen, de heer C.M. van Rooij  en de heer T.A.K. Tak zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Mevrouw Ted Deliën (70) zette zich geruime tijd in voor de parochie Sint Jan, ondersteunde als secretaris de lokale afdeling van het CDA, en was actief in de redactie en presentatie van de Lokale Omroep Goirle. Verder was zij 14 jaar een belangrijke vrijwillige kracht voor de Wereldwinkel Goirle en 25 jaar betrokken bij Jenaplanschool De Kleine Akkers. Tegenwoordig is zij coördinatrice van de gastheren en gastvrouwen van het cultureel centrum Jan van Besouw.

 

Mevrouw Ans Gruijthuijsen (64) heeft voor zowel parochie De Heilige Geest als parochie Sint Jan veel betekend en coördineert nu de Goirlese vrijwilligers van De Goede Herder. Daarnaast is zij geruime tijd een dragende kracht geweest voor het jeugdhockey bij MHC Goirle en voor de Benjamins in het bijzonder. Ook de werkgroep Amnesty International mag al jaren op haar inzet rekenen. Verder verzorgt zij voorleesactiviteiten van Contour De Twern voor anderstalige kinderen.

 

De heer Franc Fouchier (67) was bijna vijfentwintig jaar penningmeester van Gymnastiekvereniging SOS. Ook voor de Stichting Sociale Woningbouw Goirle verzorgde hij lange tijd de volledige financiële administratie. Later raakte hij betrokken bij Carnavalsvereniging De Hellevègers waar hij nog steeds één van de drijvende krachten is achter het jaarlijkse Tonpraotersgala.

 

De heer Carel Janssen (77) heeft bestuurlijke functies vervuld in diverse organisaties rondom revalidatiecentra en had zitting in de Raad van Toezicht van de Libra Zorggroep. Voor de Lokale Omroep Goirle betekende hij veel als penningmeester en ook de Stichting medische hulp aan Ghana wordt door hem ondersteund. De laatste jaren zet hij zich in voor Tennisvereniging Riel, als secretaris en coördinator van de accommodatie.

 

De heer Cees van Rooij (65) zet zich al vijftig jaar in voor de begraafplaatsen van de parochies Maria Boodschap en Sint Jan. Oorspronkelijk als vrijwilliger, later via de Stichting Begraafplaatsen Goirle. Ook was hij lange tijd koster en sleutelbeheerder voor de kerk Maria Boodschap. Daarnaast heeft hij als secretaris van de Goirlese Wieler Club veel bijgedragen aan de organisatie van de jaarlijkse Ronde van Goirle.

 

De heer Theo Tak (74) was geruime tijd betrokken bij MHC Goirle, o.a. bij het verwerven van gelden voor het eerste kunstgrasveld. Daarnaast zette hij zich als bestuurder in voor het behoud van de openbare bibliotheek in Goirle en behartigde hij de collectieve belangen voor het Ondernemers Contact Goirle. Verder was hij actief voor de Theater Producerende Amateur Verenigingen en het Tilburgs Festival Orkest, en vervulde hij tien jaar het voorzitterschap van Muziektheaterkoor Muzemento. Tegenwoordig zit hij de Contactraad Cultuur Goirle voor.

lintjesregen lintjesregen
Ted Deliën Ted Deliën
Ans Gruijthuijsen Ans Gruijthuijsen
Franc Fouchier Franc Fouchier
Carel Janssen Carel Janssen
Cees van Rooij Cees van Rooij
Theo Tak Theo Tak
Alle gedecoreerden Alle gedecoreerden