Adopteer een rotonde!

ingevoerd op 22-04-2015

Binnenkort komen er twee rotondes beschikbaar voor adoptie: de rotonde aan Rillaersebaan/Abcovenseweg en de rotonde aan de Rillaersebaan/Schimmelpenninck van der Ooijestraat. Belangstellenden kunnen zich aanmelden en meer informatie opvragen via communicatie@goirle.nl. Zo nodig wordt geloot tussen belangstellenden.

 

Waarom adopteren?

Met de adoptie van een rotonde laat de adoptant zijn verbondenheid zien met onze lokale samenleving, aldus de verantwoordelijke wethouder Theo van der Heijden. ”De adoptie is gestart als pilot, drie jaar geleden en wordt nu verlengd. Vanaf dit jaar kunnen inwoners trouwens ook adopteren. Wij vinden het een mooie manier om inwoners te betrekken bij onze gemeente. Ik hoop dus dat er veel belangstelling is!”

 

Wat houdt adoptie in?

Adoptanten onderhouden het groen van de rotonde en zorgen zo mogelijk voor een aantrekkelijke beplanting. Als tegenprestatie mogen zij twee borden op de rotonde plaatsen, met de tekst: deze rotonde is geadopteerd door (x). In principe geldt een adoptie voor drie jaar, tenzij de adoptant kiest voor minimaal onderhoud (maaien). In dat geval biedt de gemeente de rotonde na een jaar opnieuw aan voor verloting. In onze gemeente zijn er in totaal vijf rotondes geadopteerd, waarvan er voor twee dus nieuwe kandidaten gezocht worden.

Oproep adoptie rotonde 1 Oproep adoptie rotonde 1