Spijkers Peugeot nog lang niet toe aan laatste kilometers

ingevoerd op 22-04-2015

Rijdt u Peugeot en woont u in de regio van Goirle? Grote kans dat u deze heeft gekocht bij Spijkers Peugeot. Het bedrijf is al decennia lang gevestigd in het niet te missen pand aan de Dorpsstraat en dus nauwelijks nog weg te denken uit het Goirlese straatbeeld. Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat Ed Gerbranda samen met zijn vrouw Resi zijn intrek nam in de showroom met werkplaats. En als het aan hen ligt, blijven ze nog wel even.

 

Gevallen voor Peugeot

Komende maand is het precies 40 jaar geleden dat Jan Spijkers, de grondlegger van het autobedrijf, zich vestigde aan de Dorpsstraat. Het bedrijf was toen nog verbonden aan het automerk Talbot/Simca, maar begin jaren tachtig vloeide het merk over in Peugeot, en werden ook de dealers omgedoopt. “Ik werkte toen al zij-aan-zij met Jan Spijkers en zijn zoon Harry. Alle drie vielen we als een blok voor de uitstraling van het merk Peugeot”, aldus Ed Gerbranda. Zo’n drie jaar later, na inmiddels 16 jaar over de schouder van Jan te hebben meegekeken nam hij het bedrijf over. Samen met zijn vrouw Resi waagde hij de stap, en vanaf dat moment is de naam Spijkers B.V. in Goirle één met de naam Gerbranda.

 

Geruchten

Wanneer er zich bij zo’n bedrijf ontwikkelingen voordoen, dan leidt dat in de regio natuurlijk al snel tot geruchten. Dat hebben Ed en Resi de afgelopen weken wel gemerkt. Spijkers zou namelijk recentelijk verkocht zijn. “We krijgen ineens van alle kanten de vraag of we gaan stoppen, omdat mensen hebben gehoord dat we het bedrijf verkocht zouden hebben”, vertelt Ed. “Daar stonden we wel even van te kijken, want daar is absoluut geen sprake van”. Toch komt het gerucht niet helemaal uit de lucht vallen. Het pand waarin Spijkers Peugeot is gevestigd, is namelijk wel verkocht. Maar deze verkoop staat volledig los van de toekomstplannen van Spijkers Peugeot, zo legt Resi uit. “Het bedrijf zelf is niet verkocht en gelukkig kunnen we nog zo lang in de Dorpsstraat blijven zitten als we zelf willen”. De recente ontwikkelingen rondom het pand betekenen dus zeker niet het einde van het bedrijf, of het vertrek van de familie Gerbranda. Want toekomstplannen, die hebben de twee nog genoeg.

 

Klanttevredenheid

Dat is goed nieuws voor hun bestaande én nieuwe klantenkring. Want de mensen die bij Spijkers Peugeot binnenvallen voor een bezoekje aan de showroom of de werkplaats blijken namelijk zeer tevreden te zijn met de dienstverlening. Het plezier en het persoonlijke karakter waarmee Ed en Resi samen met monteurs Ernst en Marco al sinds jaar en dag het bedrijf runnen, vertalen zich in blije en trouwe klanten. Dat bewijst de prachtige tweede plek die zij dit jaar behaalden in het nationale klanttevredenheidsonderzoek onder alle 160 Peugeotbedrijven uit Nederland. Een bijzondere prestatie voor een relatief kleine organisatie als Spijkers, al realiseren Ed en Resi zich dat juist daar waarschijnlijk de sleutel tot die prestatie ligt. “Het is geen toeval dat wij wekelijks nieuwe klanten aan de Dorpsstraat mogen verwelkomen die hun behoefte aan een persoonlijke benadering onvoldoende beantwoord zien door grotere dealerbedrijven” merkt Ed op. “Mensen willen gewoon het gevoel hebben eerlijk behandeld te worden. En dat, samen met een persoonlijke en hartelijke service, vinden ze terug bij ons in Goirle”.

 

Gedrevenheid

Afspraak is afspraak; dat is het credo dat Ed Gerbranda al vanaf dag één in het hart van de organisatie heeft gebracht. “Dit idee bepaalt eigenlijk onze hele manier van werken”, vertelt Resi. “Samen met Ernst en Marco als drijvende krachten in de werkplaats doen wij er alles aan om onverwachtse verrassingen of ondoorzichtige werkzaamheden uit te sluiten”. “Het hebben van kosten aan je auto is al vervelend genoeg”, vult Ed aan. “Wij proberen die last zo klein mogelijk te maken”. Met deze sterke gedrevenheid om altijd open kaart te spelen naar haar klanten onderscheidt Spijkers zich van andere autobedrijven in de buurt. En dat werkt dus. Nu gaat Spijkers Peugeot de afspraak aan dat zij nog lang niet uit het straatbeeld van Goirle zal verdwijnen. “Stoppen is iets waar wij echt nog niet aan denken”, bevestigt Ed. “De waardering die wij nog dagelijks terugkrijgen van onze klanten geeft ons meer dan voldoende plezier en zin om nog jaren door te gaan”. Naar de plannen van het duo voor de toekomst hoeven we niet te raden, die liggen natuurlijk al vast: stijgen van de tweede naar de eerste plaats in het klanttevredenheidsonderzoek van Peugeot.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spijkers B.V. is gevestigd aan de Dorpsstraat 47 in Goirle en op werkdagen geopend van 08:30 tot 18:00 en op zaterdag van 09:00 tot 17:00.

Voor vragen kunt u terecht bij Ed Gerbranda via telefoonnummer 013 - 534 77 71 of via e-mail adres: info@spijkersbv.nl

spijkers spijkers