Windsurfvereniging Goirle opent een weekend lang de deuren

Open weekend op 25 en 26 april

De Windsurfvereniging Goirle (WSVG) is een weekend lang, zaterdag 25 en zondag 26 april, open voor alle geïnteresseerden. Het is dan mogelijk kennis te maken met de windsurfsport en de WSVG. Gewoon in je eigen ‘achtertuin’ ligt een prachtige plas met een eigentijds clubhuis, waar vanaf eind maart tot eind oktober met de wind gespeeld wordt. Voor een relatief laag tarief ben je het hele jaar lid en kun je surflessen volgen van ervaren instructeurs. Gedurende het seizoen zorgen de clubwedstrijden voor strijd op het water, maar je kunt ook zelfstandig windsurfen als je wil. Een kijkje nemen én echt windsurfen kan tijdens het open weekend.

In het weekend van 25 en 26 april zijn bezoekers welkom van 13.00 tot 17.00 uur in het clubhuis. De surfsimulator aan de kant laat de bezoeker de eerste ervaring met plank, zeil en wind opdoen. Voor de echte waaghalzen is het uiteraard mogelijk onder begeleiding van de instructeurs het water op te gaan. De WSVG stelt haar surfmateriaal ter beschikking.

 

Nationale Sportweek: speciale Stand-Up-Paddling Clinics

In de week voorafgaand aan het Open Weekend, 17 tot en met 25 April, is het Nationale Sportweek. Bij een groot aantal sportclubs worden clinics verzorgd om de bekendheid van club te vergroten. Het thema is dit jaar ’Ik neem je mee!’ met als doel dat mensen vrienden en bekenden introduceren bij de clubs waar ze zelf enthousiast over zijn. De WSVG verzorgt Stand-Up-Paddling Clinics op de surfplas. Hierbij staat een surfer op een surfboard zonder zeil en beweegt hij zich voort door middel van een peddel. Meer informatie hierover en de mogelijkheid tot inschrijven zijn te vinden op de website www.wsvg.nl.

 

Praktische informatie

De Club is gelegen aan Docklands 62 te Tilburg, beter bekend als de Surfplas langs de A58. Aan het begin van het terrein staan slagbomen die automatisch openen als men de slagbomen nadert.

Voor wie het water op wil zijn surfpakken en schoenen te leen; badkleding en handdoek raden wij aan zelf mee te nemen. In het clubhuis zijn kleedkamers aanwezig.

Kijk voor meer informatie op de website: www.wsvg.nl

surf surf