Rene Schuurmans bij NK Streetrace Goirle!

ingevoerd op 21-04-2015

Op 2e Pinksterdag, 25 mei staat het centrum van Goirle bol van de wielersport. Voor de 5e keer strijden er dan ruim 400 mountainbikers voor de ereplaatsen. Dit jaar zelfs voor het 1e officiële Nederlands Kampioenschap. De organisatie van de Streetrace verkreeg de status van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie na de succesvolle editie in 2014.

 

Rene Schuurmans zal de grote publiekstrekker worden in het entertainment programma tussen de wedstrijden. Hij verzorgt een spetterend optreden en zal zeker zijn nieuwe nummer ‘Bij ons in Brabant’ zingen. Naast de optredens van Schuurmans zijn er diverse artiesten op het Kloosterplein en het Oranjeplein waaronder Request, live DJ’s, streetdance shows en mountainbike trialshows.

 

Het startschot is dit jaar in handen van de Jakhalzen, bekend uit De Wereld Draait Door en de presentatoren van het populaire sportprogramma Bureau Sport. Frank Evenblij en Erik Dijkstra zijn sportliefhebbers en komen graag naar Goirle.

Tevens zullen er een aantal bekende ‘oud’ wielervedetten aanwezig zijn om het evenement te ondersteunen.

 

De wedstrijden voor de Nederlandse titel en de rood-wit-blauwe trui zullen gereden worden door heren en dames vanaf 17 jaar met KNWU licentie.

De deelnemers rijden eerder op de dag een tijdrit over 1 ronde en de uitslag hiervan bepaald de startpositie. Deze startvolgorde is van groot belang op het spectaculaire parcours met veel hindernissen. Ook een passage door de parkeerkelder zal het parcours compleet maken. Wereldkampioen Michiel van der Heijden, winnaar van de 2014 editie, zal zeker aan de start verschijnen en wil graag die rood-wit-blauwe trui winnen. Voor het eerst staat de dameswedstrijd op het programma en dan direct voor de meest prestigieuze Nederlandse titel.

De dag zal wederom beginnen met 2 wedstrijden voor kinderen tot en met groep 8. Daarna gevolgd door de diverse manches Funklasse rijders. Deze wedstrijd is dusdanig populair dat een vroegtijdige voorinschrijving noodzakelijk blijkt. In elke manche starten 50 enthousiaste mountainbikers die strijden om een plek in de finale later in de middag.

Streetrace Goirle trok in 2014 ruim 5000 toeschouwers en in het lustrumjaar hoopt de organisatie op een verdubbeling hiervan.

 

Op dinsdagavond 12 mei a.s. presenteert de organisatie op spectaculaire wijze het complete programma en het definitieve parcours. Belangstellenden,deelnemers en sponsoren zijn die avond van harte welkom op de Poppelseweg 1-02 in Goirle.

De avond begint om 19.30 uur.

NK Streetrace Goirle ‘Pre-Event’

 

Facts:

1e NK STREETRACE.

2e Pinksterdag, 25 mei 2015.

Centrum Goirle van 09.30 u –19.00 u

110 vrijwilligers

400 mountainbikers

5000 toeschouwers

terrasjes, muziek en topsport.

www.streetracegoirle.nl

 

Voor alle informatie:

Stichting Wielerevenementen Goirle

Erwin Rings – voorzitter

06-53698492

Rene Schuurmans Rene Schuurmans
foto: Marco van den Hout foto: Marco van den Hout