VOAB 1 en MOC ’17 1 delen de punten (1 – 1)

ingevoerd op 29-03-2015

De Bergen op Zoomse-formatie was uit op revanche voor de 1 – 3 nederlaag in eigen huis in november vorig jaar. VOAB nam toen na een aantrekkelijk duel de drie punten mee naar Goirle. De wedstrijd vandaag, tussen de twee middenmoters, was een stuk minder aantrekkelijk. Beide ploegen legden in de voortdurende regen een matige partij op de mat. MOC ’17 was in de eerste helft iets sterker en dat was VOAB in de tweede helft.
Al in de 1e minuut kreeg Thijs van de Lisdonk een dot van een kans toen de verdediging van MOC blunderde. Hij wist de buitenkans niet in een doelpunt om te zetten. Kort daarop kreeg VOAB de eerste hoekschop te verwerken na een voorzet van Walter Neeft. VOAB forceerde in totaal zes hoekschoppen tegenover twee van MOC.
De eerste plaagstoot van MOC kwam na een kwartier spelen van de voet van Robin Hansler, maar keeper Jeffrey van Gestel was bij de les. De beide ploegen bleven elkaar over en weer met aanvallen bestoken. In de 21e minuut was het raak voor de bezoekers. John van Loenhout schoot uit een hoekschop de bal in de rechterbovenhoek (0 – 1).

Thijs van de Lisdonk schoot in de 25e minuut naast het doel van keeper  Oleh Lesiv.

Vier minuten later werd een raszuiver doelpunt van Rutger Zoontjens wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Het spel bleef daarna wat hangen want geen der partijen kon echt een vuist maken.

Na de thee was VOAB een stuk strijdvaardiger dan in de eerste helft. Dat leidde in de 49e minuut tot de gelijkmaker. Ludo Brock kogelde een poeier richting het doel en keeper Lesiv kon de bal niet klemvast pakken. Hij kaatste terug het veld in en Thijs van de Lisdonk stond op de goede plek om de rebound in te schieten (1 – 1).
VOAB zette massaal druk op de defensie van MOC en aanvoerder Koen de Rooij ging voorop in de strijd en zette zich menigmaal achter vrije trappen. In totaal kreeg VOAB elf vrije trappen tegenover MOC slechts twee. Dat zegt iets over de krachtsverhouding. VOAB moest wel oppassen voor counters van MOC. Dat gebeurde onder meer in de 62e minuut nadat een vrije trap van Koen bijna tot een doelpunt leidde maar in de tegenstoot in dezelfde minuut was het bijna raak voor MOC.
In de 85e minuut had John van Loenhout een kans maar zijn schot ging, gelukkig voor VOAB, hoog over. Kort daarvoor had Niels van Antwerpen de bal uit een vrije trap op het dak van het doel zien belanden. Vlak voor tijd kon Walter Neeft een voorzet vanaf links van de voet van Tim Hoes bijna binnenwerken.

Zo waren er deze middag veel bijna-situaties maar uiteindelijk deelden beide ploegen de punten.