Renovatie parkeergarage 013-Tivoli start half mei

ingevoerd op 28-03-2015

De renovatie van de parkeergarage 013-Tivoli en de verbouwing van poppodium 013 starten half mei. Als alles goed gaat, is het werk eind 2015 klaar.

Na de verbouwing sluiten 013 en de parkeergarage op elkaar aan. Op de begane grond van de parkeergarage komen werkplekken voor creatieve ondernemers. Dit deel van de garage wordt DePLINT genoemd. De voorbereidende werkzaamheden voor dit deel van de garage zijn al bezig. De parkeergarage krijgt onder meer een nieuwe dekvloer en een brandmeldinstallatie en er komt een nieuwe stalling voor brommers en scooters. Tijdens het werk zijn delen van de parkeergarage afgesloten. Daardoor zijn er minder plekken beschikbaar.

Creatieve sector

In het gebied in het centrum van Tilburg komt 6000 m2 aan werkruimte voor ondernemers uit de creatieve sector. In de nieuwbouw op het terrein van het voormalige Faxx-gebouw komen bedrijven die werken in de automatisering. Het nieuwe gebouw staat op de hoek van de Dunantstraat en de Tivolistraat. Begin 2015 is in het Veemarktkwartier gestart met de nieuwbouw op de plek waar eerst het basketbalveld lag. Op deze plek komt een bedrijfsverzamelgebouw. Daarin vestigen zich bedrijven die hobby-producten bedenken en ontwerpen. In dit deel van het Veemarktkwartier gaan ongeveer 150 mensen werken.

013 Tivoli 013 Tivoli