Hennepkwekerij en knipperij aangetroffen in Tilburg en Goirle

ingevoerd op 27-03-2015

De politie heeft donderdag 26 maart 2015 in een woning aan de Gebroeders van Eijckstraat in Tilburg een hennepkwekerij aangetroffen. In Goirle liepen agenten en gemeente ambtenaren tegen een knipperij aan.

In een woning aan de gebroeders van Eijckstraat in Tilburg is donderdagavond 26 maart 2015 door de politie een hennepkwekerij ontdekt. De agenten stelden ter plaatse een onderzoek in omdat er op straat een doordringend hennepgeur hing. Met een warmtecamera werd vervolgens het juiste pand vastgesteld. Er stonden op de zolderverdieping 160 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De 35-jarige bewoner werd aangehouden.

Integrale controle

Tijdens een integrale controle van ambtenaren van de gemeente Goirle en de wijkagenten werd in een woning aan de Maasbogt op de eerste verdieping een zojuist geoogste hennepkwekerij ontdekt. Zes vrouwen waren bezig de circa 42 kilo aan henneptoppen de knippen. De vrouwen afkomstig uit Tilburg (5) en Oosterhout (1) en de 28-jarige bewoner werden aangehouden. De stroom in het pand werd illegaal afgetapt.

In de berging van een pand aan de Dorpsstraat in Goirle werden materialen aangetroffen op een hennepkwekerij mee op te zetten. Deze goederen zijn conform de nieuwe opiumwetgeving in beslag genomen.

Prioriteit

Politie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

logo politie logo politie