Kapelconcert met violiste Noa Wildschut

Op zondag 29 maart zullen violiste Noa Wildschut en pianist Yoram Ish-Hurwitz om 12 uur een kapelconcert geven in het CC Jan van Besouw.

Deze maand is Noa Wildschut 14 jaar geworden, maar ondanks haar jonge leeftijd is ze een aanstormend viooltalent en speelde ze al samen met musici als Janine Jansen, Menahem Pressler, Paolo Giacometti en de broers Arthur en Lucas Jussen. In 2012 maakte de NTR een documentaire over Noa en zal haar de komende jaren blijven volgen voor een serie documentaires. Noa trad solistisch op met het Philharmonisches Orchester Weimar, het Philharmonisches Orchester Erfurt, Sinfonieorchester Liechtenstein, Zagreb Soloists, Kremerata Baltica, het Metropole Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en met het Residentie Orkest. Noa studeert bij Vera Beths en zal in mei een concert geven samen met Anne-Sophie Mutter.

Pianist Yoram Ish-Hurwitz heeft al geruime tijd een vaste plek veroverd in het Nederlandse concertleven. Hij begon zijn studie bij Danièle Dechenne en Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als eerste Nederlandse pianist studeerde hij vervolgens gedurende twee jaar aan de Juilliard School in New York bij de Hongaarse pianist György Sándor. Na het voltooien van deze studie werd hij opgenomen in de solistenklas van de vermaarde pianopedagoog Karl-Heinz Kämmerling in Hannover bij wie hij eveneens twee jaar studeerde. In 1988 won hij de tweede prijs op het Eduard Flipse Pianoconcours in Rotterdam. Drie jaar later werd hem door een internationale jury unaniem de Jacques Vonk Prijs toegekend en sindsdien treedt hij veelvuldig op in Nederland en ver daarbuiten.

kapel13 kapel13