V.O.A.B.

VOAB 1 troeft in streekderby sc ’t Zand met 3 – 0 af

De teller bleef op drie steken, maar VOAB had meer doelpunten kunnen en moeten maken. Walter Neeft had een doelpunt op de schoen maar hij wist knap de staander te raken. Per saldo maakte het niet veel uit want VOAB won afgetekend van sc ’t Zand, dat nauwelijks een kans kreeg tegen een gretig spelend VOAB. Alleen in het eerste kwartier waren er kansjes  voor Bram Somers van ’t Zand, die twee keer over kopte.
VOAB zette de bezoekers vroeg onder druk en wist een veldoverwicht te creëren. In de 16e minuut gaf Casper van Beers een voorzet op Stijn van Laarhoven die Stijn bijna binnenwerkte. Ludo Brock lanceerde Maarten Immink, die op zijn beurt Walter Neeft inspeelde en bijna scoorde. Een minuut later gaf Koen de Rooij een voorzet op Stijn maar die schoot net naast. De beste kans in de eerste helft kwam op naam van Walter. Bart van Keulen gaf een dieptepass op Maarten, die Walter in stelling bracht die vervolgens de bal tegen de paal schoot. VOAB bleef druk houden op de Tilburgse ploeg en dat leidde in de 33e minuut tot een strafschop wegens hands van een verdediger van ’t Zand. Niels van Antwerpen voltrok het vonnis met een geweldige pegel die in de rechter winkelhaak ging, onhoudbaar voor keeper Wouter Kogels (1 – 0).
Op slag van rust zag Niels van Antwerpen zijn vrije trap door de defensie van sc ’t Zand geblokkeerd.

Na de thee bleef VOAB de overheersende ploeg, hoewel ’t Zand bij vlagen wat beter speelde maar geen potten kon breken door goed verdedigend werk door VOAB-defensie. In de 54e minuut zag Niels van Antwerpen een goed schot gestopt door keeper Kogels. Na een uur spelen had ’t Zand de eerste echte aanval op het doel van VOAB maar de verdediging van VOAB gaf geen krimp. In de 68e minuut schoot Casper op doel, dat de keeper nog pakte. Twee minuten later schoot hij na een solo door de defensie keihard de 2 – 0 binnen. Een vrije trap van zijn voet in de 73e minuut ging net over. Daan van Hal probeerde Jeffrey van Gestel in de 74e minuut uit maar die gaf geen krimp en pakte de bal bekwaam.
Toen was daar de actie van Walter Neeft, die de wedstrijd op slot gooide. Hij ging er op rechts vandoor en schoot op doel. De bal werd half gekeerd door Kogels maar die kwam weer in de voeten van Walter, die met een bekeken lob de 3 – 0 binnenschoot.
Door de fraaie en verdiende overwinning steeg VOAB naar de vierde (gedeelde) plaats in de rangschikking.
De komende drie wedstrijden speelt VOAB tegen de drie ploegen die op de plaatsen een, twee en drie staan. Dat wordt de echte krachtmeting voor de ploeg van Gerard van Gils.

Sponsoravond op 25 maart 2015

VOAB koestert haar sponsors en is dankbaar voor de steun, waardoor het mogelijk is de vele (jeugd)teams te laten voetballen. Het ledenaantal is inmiddels gestegen tot boven de 1100.

Zonder het wellicht te beseffen hebben de sponsors daar een grote invloed op gehad; zonder hun financiële ondersteuning was dit niet of nauwelijks mogelijk geweest.

Het bestuur van VOAB is daar dankbaar voor. Die dankbaarheid wil het bestuur uitdrukken op de traditionele sponsoravond die wordt gehouden op woensdag 25 maart 2015 en zal beginnen om 19.00 uur.

Samen met hun partners zullen de sponsoren een aangename avond gepresenteerd worden met eten en drinken verzorgd door onze sponsoren de Commanderie, Kaas en Meer, keurslager van Hest, den Overkant, de IJskeuken, slagerij Hein Swolfs, IJs en eetsalon Tra en Vis en Meer.

Dit alles met entertainment in een gezellige atmosfeer waar ook ruimte is om te praten met collega-ondernemers uit Goirle en omstreken.
De uitnodigingen zijn inmiddels aan alle sponsors verstuurd..

Vrijwilligersavond met als thema Las Vegas Party

Op vrijdag 27 maart a.s. is ons clubhuis ’t Amateurke vanaf 20:30 uur geopend, ontvangst met een welkomstdrankje tot 21:30 uur.

Omdat S.V. V.O.A.B. haar vrijwilligers een warm hart toedraagt wordt ons clubhuis weer omgetoverd in Las Vegas sfeer

Keurslagerij van Hest zorgt weer voor  de hapjes voor deze avond.

Tot de klok van 23:00 uur zal er gepaste muziek voor iedereen gedraaid worden.

Na het bekend maken van de vrijwilliger van het jaar zal onze disco het feest verder opvoeren.

Nieuwe sponsor van damesteam A1

Wij, als autorijschool Nancy en Wendy zijn er trots op het damesteam A1 van VOAB te mogen sponsoren!

Rijlessen volgen en je rijbewijs halen is een kostbare en serieuze zaak. Daarom is de keuze van je rijschool daarbij van groot belang. Niet lage lesprijzen, maar kwaliteit, professionaliteit, ervaring én een goede service spelen daarbij een grote rol. Want ook in onze branche is goedkoop vaak duurkoop! Wij voldoen aan al deze eisen. Jaarlijks leiden wij veel tevreden kandidaten op. Ben jij op zoek naar een goede rijschool? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Voor meer informatie bezoek onze website: www.nancyenwendy.nl of bel 06-51997486. Bij inschrijven en inleveren van deze advertentie krijg je namelijk de laatste rijles voor je examen gratis!

Ik voetbal graag bij VOAB, omdat ……

Ze hier goed spelen en mijn vader en broer zitten bij VOAB.

Pupillen F4 team van de week

Zondag speelt VOAB 1 tegen JEKA 1 uit Breda. De F4-pupillen zijn dan het team van de week. Zij mogen kennismaken met de spelers in de kleedkamer, gaan samen het veld op, spelen een partijtje voetbal tijdens de warming up en schieten penalty’s in de rust. Na afloop frietjes en ranja.

D1 doet goede zaken in strijd om de tweede plek

De spanning in de strijd voor de bovenste plaatsen in de hoofdklasse is nog niet beslecht door de overwinningen deze week van onze D1 tegen de nummers 3 en 4 van de competitie. Eerst werd er gewonnen met 0-1 bij de nr. 3 Valkenswaard. In een pittige wedstrijd bleek de vechtlust van de Goirlenaren groot genoeg om de zege mee naar huis te nemen. De winst was een opsteker voor het team van Ico Ronner die zijn jongens had gewaarschuwd voor een fysiek sterke tegenstander. Een loepzuiver afstandsschot van middenvelder Jorn bleek voldoende om de overwinning en de strijd om plek twee zeker te stellen. De winst tegen nr. 4 Jong Brabant afgelopen zaterdag was lange tijd onzeker, maar een goal in de laatste minuut door de getalenteerde gelegenheidsspits Timo uit de E1 zorgde voor de volle winst met 2-1.

Toch was de trainer na afloop niet echt tevreden. Het leek erop dat alle spelers van VOAB snelheid en daadkracht te kort kwamen om de ambities van de tegenstander van repliek te dienen. Normaal ligt de kracht van het elftal in het doorjagen op de tegenstander maar nu was het middenveld niet bij machte om het spel naar zich toe te trekken. Slechts sporadisch kwam VOAB onder de druk vandaan. Ook de verdediging speelde te traag.

Het moest dus van individuele acties komen en een daarvan (van Body) leidde in de 10e minuut tot de 1-0. Hij pikte de bal op, op het middenveld, speelde enkele tegenstanders uit en scoorde met een mooi diagonaal laag schot. Jong Brabant hield het betere van het spel met het doorjagen op de man, domineerde het middenveld. Vlak voor de rust kwam dan ook de 1-1 uit een prachtig afstandsschot waarop onze doelman Gijs kansloos was.

In de tweede helft ging de strijd iets gelijkmatiger op. Uit een mooie voorzet van Lars vanaf de achterlijn had Joep de bal voor het inkoppen maar hij faalde. Joep lijkt toch gelukkiger op het middenveld waar zijn tomeloze inzet beter tot zijn recht komt. Vijf minuten voor tijd mocht de jonge Timo uit E1 invallen. Deze spits bleef rustig toen de bal in de zestien voor zijn voeten kwam en hij  schoot gedecideerd de bal tussen de palen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.  Het volledige verslag van deze wedstrijd staat op www.voab.nl