Samenkomst ‘De Verbinding’ in foyer cc Jan van Besouw

ingevoerd op 02-03-2015

Het is zaterdagmiddag tegen vier uur als de foyer volstroomt met vertegenwoordigers van verenigingen en stichtingen uit Goirle en Riel. Zij hebben allemaal te maken met vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, sport, zorg en welzijn, alsmede op sociaal-cultureel gebied. De bijeenkomst onder de titel ‘De Verbinding’, was georganiseerd door ContourdeTwern, een welzijnsorganisatie die vrijwilligers beoogt te werven. De bedoeling van de samenkomst was om de verschillende instellingen ervaringen uit te wisselen en samenwerking te zoeken. Dit alles onder de grote noemer van de participatiemaatschappij.
Marleen van Esch, consulente vrijwillige inzet van ContourdeTwern vertelde dat zij in het afgelopen jaar 190 mensen heeft bewogen vrijwilligerswerk te doen en dat 180 klussen bij mensen thuis zijn gedaan. Zij bepleitte samenwerking tussen de verschillende geledingen onder het motto ‘iedereen telt mee en iedereen doet mee’.

Isabelle Visser van de Tennisclub Riel verhaalde hoe de club met vrijwilligers omgaat en hoe de overleden Joke Aerts het mogelijk maakte dat vluchtelingen konden tennissen. Jan Schrijver van de Bond van Wapenbroeders vertelde over het werk zijn bond en riep op tot blijvend respect voor hen die zijn uitgezonden naar conflictgebieden. Nel van de Akker van de stichting Hoormij bepleitte voor meer aandacht voor slechthorenden. Mieke van Doremalen van KompaandeBocht  deed een oproep voor pleegouders. Ingrid Verhoeven van ContourdeTwern bood verenigingen hand- en spandiensten aan voor technische klusjes. Hennie Bertens van de stichting Leergeld lichtte toe wat de stichting allemaal kan doen voor jongeren van 4 tot 18 jaar. Mieke Couwenberg van het steunpunt aangepast sporten gaf weer hoe verenigingen kunnen worden ondersteund bij het bieden van aangepaste sport en beweging. Mieke Vriens van Amarant deed een oproep voor vrijwilligers die straks de cliënten van Amarant kunnen ondersteunen in de winkel die in de molen De Wilde komt. Mariska Peters van De Smaakmakers is op zoek naar samenwerking met andere ondernemers.

María de Vet, dementieconsulente, bood gratis ondersteuning aan clubs en verenigingen die met dementerende leden te maken krijgen.

Eric van Poppel, vroeg gebruik te maken van de LOG, om doelenstellingen te publiceren en mensen te bereiken,

John van de Velden van de website ‘wijgoirlenaren’ wil alle verenigingen en stichtingen een platform bieden op zijn site.
Na het officiële gedeelte trakteerde Paul Cornelissen op een Prosecco en bitterbalen en kon het netwerken echt beginnen.

 

De Verbinding De Verbinding