VOAB 1 tegen RKTVV 1 eindigt in een gelijkspel (1 – 1)

ingevoerd op 09-02-2015

Het was een aantrekkelijk duel met veel kansen over en weer. Keeper Jeffrey van Gestel was in bloedvorm en keerde minstens drie keer zekere kansen van de Tilburgse voorwaartsen. Aan de andere kant was ook keeper John Heijstek in vorm want ook hij keerde kansen van VOAB en stopte een penalty, die Stijn van Laarhoven inschoot. Scheidsrechter Eddie Yren was scheutig met gele kaarten, elke partij kreeg er vier. Niels van Antwerpen kreeg kort voor het einde van de wedstrijd zijn tweede en mocht gaan douchen.

De gelijke eindstand deed recht aan de verrichtingen op het veld.

VOAB kwam na 20 minuten op voorsprong toen Stijn van Laarhoven een scherpe pass afleverde op Rutger Zoontjes, die de 1 – 0 binnenwerkte. VOAB was in het  eerste deel van de eerste helft goed op dreef en Bart van Keulen maakte in de 22e minuut bijna de 2 – 0. In de 24e minuut maakte RKTVV gelijk. Irvingly Eijma werkte de bal in een scrimmage achter keeper Jeffrey (1 – 1). Spits Murat Er had vijf minuten later de 1 – 2 op de schoen maar hij miste. In de tegenstoot werd Stijn goed gelanceerd door Rutger. Stijn zag zijn schot gekeerd door keeper Heijstek. Niels van Antwerpen leverde in de 34e minuut een vlammend afstandsschot af vanaf 20 meter, dat door de keeper nog net tot corner kon worden verwerkt.

Weer vijf minuten later kreeg VOAB een strafschop omdat Mohamed Douadi Laurens van de Nouweland in de 16 omver werkte. Stijn van Laarhoven zag zijn inzet door de keeper gestopt. Op slag van rust probeerde Maarten Immink het nog met een schot maar opnieuw pakte keeper Heijstek de bal.

Na de pauze moest Shane Koenraad in de 53e minuut alles bijzetten om een doelpunt van de bezoekende ploeg te verijdelen.
VOAB begon na een uur spelen aan een sterke fase en forceerde kort na elkaar drie hoekschoppen. Maarten was nog het dichtst bij een treffer maar scoorde niet.

In de 67e minuut voorkwam Jeffrey een bijna zeker doelpunt van RKTVV maar hij gooide zich voor de bal en redde de situatie. Enkele minuten later waren er wat hachelijke momenten voor het doel van VOAB maar met kunst en vliegwerk werd een doelpunt van de Tilburgers voorkomen.

In de 82e minuut kopte Mark Santegoets net naast het doel en in de 92e minuut trad Jeffrey opnieuw reddend op en voorkwam zo een verlies voor de thuisploeg.

De eindstand werd 1 – 1 na een opwindende wedstrijd.