“Aangenaam kennis te maken…”

Sanne Reijnders –  Reijnders Trainingen

Sta sterk tegen pesten! 

 

Goed in je vel zitten is enorm belangrijk voor elk kind. Sanne Reijnders vindt het, als voormalig lerares uit het basisonderwijs, dan ook verschrikkelijk om te zien dat sommige kinderen gepest worden. Ze besloot haar eigen praktijk op te richten: Reijnders Trainingen - STA STERK Tegen Pesten! Met haar trainingen helpt ze kinderen, ouders en scholen en traint ze de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en het welbevinden van kinderen. 

 

“Pesten is van alle tijden,” vertelt Sanne. “Het verschil is dat er nu ook digitaal gepest wordt. Daar waar kinderen vroeger thuis rust vonden en zichzelf konden zijn, gaat het pesten nu via Whatsapp, Facebook en email door.” Sanne leert kinderen om hun grenzen aan te geven: tot hier en niet verder. Ze geeft ze weer zelfvertrouwen en helpt bij het aanpakken van zaken als onzekerheid en faalangst. Sanne praat uit ervaring en is vroeger ook gepest. Zaken waar ze tóen behoefte aan had, maar miste, past ze nu toe in haar praktijk. Ze geeft praktische, duidelijke en concrete handvatten die je helpen sterker in je schoenen te staan.

 

Leren reageren
Als ouder is het moeilijk om toe te kijken, wanneer je weet dat je kind gepest wordt. Hoe kun je reageren? Wel of niet ingrijpen? Aankaarten bij school? Of maakt dat de positie van je kind nog vervelender? Sanne merkt dat veel ouders rondlopen met vragen rondom het thema pesten. Daarom maakte ze een kort E-book vol praktische tips, dat je kunt downloaden op haar website. Daarnaast geeft ze in maart een lezing in De Deel in Goirle. “Tijdens de lezing bespreek ik het verschil tussen pesten en plagen, diverse manieren van reageren en tips hoe je pesten kunt voorkomen en/of aanpakken.”

 

Tips voor ouders

Ga met je kind in gesprek

Neem als ouder een standpunt in (‘Pesten hoort er NIET bij’)

Geef aan dat het niet de schuld van je kind is

Laat je kind de regie houden: er gebeurt niks als hij/zij dat niet wil

Schakel externe hulp in, zoals een trainer die je handvatten geeft voor een goed gesprek op school en de assertiviteit en het zelfvertrouwen van je kind op een prettige manier traint en vergroot.

 

Kennismaken met Sanne? Kom naar de gratis lezing op maandag 2 maart in De Deel – Frankische Driehoek 3 Goirle van 19.30 tot 21.30 uur (inschrijven kan via haar website) of de borrel van De Kennismaker op dinsdag 3 maart, waar Sanne een korte introductie van haar bedrijf zal geven. 

 

Sanne Reijnders, Reijnders Trainingen, T: 06 47781796 E: sanne@reijnderstrainingen.nl

W: www.reijnderstrainingen.nl

 

De Kennismaker
 

kennismaker kennismaker