Willem II krijgt boete van 50.000 euro van de KNVB

ingevoerd op 30-01-2015

Willem II heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een geldboete van € 50.000,- opgelegd gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden bij Willem II – NAC Breda op vrijdag 19 september 2014.

De tuchtcommissie wijkt met deze straf af van het eerder door de aanklager voorgelegde schikkingsvoorstel van € 15.000,- en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Dat voorstel werd door Willem II van de hand gewezen, waarna de club in beroep is gegaan en voor de tuchtcommissie moest verschijnen om het bezwaar nader toe te lichten.

Algemeen directeur Berry van Gool: ‘We zijn blij dat de voorwaardelijke wedstrijd zonder publiek niet is opgelegd, maar de verhoogde boete is een vervelende, onnodige kostenpost voor de club. We moeten met elkaar voorkomen dat er incidenten plaatsvinden waardoor het voorwaardelijke deel van € 25.000,- alsnog betaald moet worden. De fantastische sfeer in het stadion moeten we vasthouden, maar absoluut zonder vuurwerk en andere ongeregeldheden.’

berry van gool berry van gool