Hotel bij Platinum Stable in Riel stap dihterbij

ingevoerd op 29-01-2015

Wethouder ruimtelijke ordening Guus van der Put (PvdA) is optimistisch over de mogelijkheid tot het bouwen van een hotel in het bos waar nu nog een HOP (homo-ontmoetingsplaats is. Hij heeft overleg gehad met de provincie waaruit is gebleken dat er in een deel van het bos mag worden gebouwd. Nu zal een taskforce van de provincie, de gemeente, de Brabantse Milieufederatie en Brabants landschap de plannen verder bekijken. Hoeveel kamers het hotel gaat tellen is niet bekend. Aanvankelijk werd er gesproken over 100 kamers. Platinum Stable is een uniek en zeer compleet hippisch bedrijf gevestigd in het Brabantse Riel. Zij zijn een dressuur- en handelsstal, een hengstenhouderij maar bovenal een opleidingscentrum voor Aziatische ruiters. Zij slaan de brug tussen de dressuursport in Nederland, en die in Singapore, Indonesië en China.

De nieuwe eigenaar van het bos heeft van de gemeente een vergunning gekregen voor een hekwerk, waardoor het bos straks niet meer toegankelijk is als HOP. De rechtbank heeft in een geding de gemeente Goirle in het gelijkgesteld. De stichting Keelbos had de vergunning gewraakt.

Burgemeester Machteld Rijsdorp heeft binnenkort een gesprek met het COC, de belangenorganisatie van homo’s. Het COC wil graag met de gemeente Goirle overleggen over het sluiten van het homobosje aan de A58 bij parkeerplaats Leikant. 

De burgemeester gaf op voorhand aan, dat het geen taak is van de gemeente om een HOP te bewerkstelligen.

Homo-bos A 58 Homo-bos A 58
hekwerk HOP hekwerk HOP