G.S.B.W. Nieuws

Onnodig verlies GSBW 1 in Breda

TVC Breda – GSBW 3 – 2 (1 – 2)

Vandaag de 1e wedstrijd na de winterstop en tevens de 1e wedstrijd van de 2e ronde, tegen TVC Breda. De 1e wedstrijd was geëindigd in 1-1. TVC Breda stond op de 11e plaats van de ranglijst met 12 punten uit 13 wedstrijden. Luuk Becker was weer terug uit Mexico en stond weer bij de selectie. Hij kon al gelijk aan de bak aangezien Wesley van Gestel tijdens de warming-up moest afhaken. Luke Vrinds ontbrak wegens een schorsing.

Trainer Cemal Yilmaz begon dus met de volgende 11 aan de wedstrijd: Benny Vermeer, Michael Tschmarke, Artur Nederlof, Dave Tierie, Roy Donders, Niek Nihot, Koen Meiboom, Luuk Becker, Dave Welten, Casper de Blouwe en Robin Vugts.

Op de bank zaten: Rick Kuijpers, Bjorn Willemsen, Tommie Moors en Daan Sprengers.

Al in de 3e minuut kwam GSBW goed weg. Na een ongelukkige botsing in de 16 van Roy met de voor hem langs lopende Jordy den Tenter legde scheidsrechter de Vlaam de bal op de stip. Gelukkig voor GSBW schoot spits Lisandro Isei naast het doel. In de 10e minuut kwam GSBW op voorsprong. Op aangeven van Michael schoot Niek de bal, vanaf ongeveer 22 meter, verrassend voorbij de TVC doelman in de verste hoek. 4 minuten later is er een volgende kans voor GSBW. Uit een corner, genomen door Robin, stapte Casper goed over de bal waardoor Koen vrij kon uithalen vanaf de rand 16. Helaas ging zijn schot over het doel. Weer 3 minuten later was er de volgende kans voor GSBW. Na een prima gegeven pass van Dave T kon Casper vanaf rechts alleen richting het doel van TVC opstomen. Zijn inzet ging echter voorlangs. In de 23 minuut kon Benny vol aan de bal. De vrije trap genomen door Tim Eggly tikte hij bekwaam uit de rechterbovenhoek.

In de 28e minuut valt dan toch nog enigszins verrassend de 1-1. Na een om onduidelijke redenen gegeven vrije trap voor TVC was GSBW nog niet bij de les waardoor spits en aanvoerder Danny Verstijlen alleen richting Benny kon lopen. Hij liet deze kansloos met een schuiver in de rechter benedenhoek. In de 32e minuut kwam GSBW toch weer op voorsprong. Vanuit een prima lange bal van Luuk op Koen blijft laatstgenoemde koel en lobt de bal over de uitgelopen keeper in het lege doel. 1-2 dus. In de 44e minuut viel er weer een prima combinatie van GSBW te noteren. De inzet van Casper belandde op de buitenkant van de paal. GSBW stond terecht op voorsprong en er werd bij vlagen prima gecombineerd.

Direct na rust begon TVC vol druk te zetten waar GSBW moeilijk onderuit kon voetballen. In de 55e  minuut moest GSBW dan ook noch noodgedwongen de 1e wissel toepassen. Dave Tierie moest met een blessure in de knieholte worden vervangen door A-jeugd speler Rick Kuijpers.

In de 62 minuut viel dan de 2-2. Vanuit een voorzet vanaf rechts kon spits Danny Verstijlen uithalen en met een pegel in de rechterbovenhoek liet hij Benny voor de 2e keer kansloos. Tien minuten later werd het dan ook nog 3-2. Na goed terugleggen vanaf de achterlijn kon de inlopende Marc Everaard de bal simpel binnen schieten.

In de 73e minuut werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens een rugblessure van de scheidsrechter. Na een behandeling door onze wonderdokter(Gert) kon ongeveer 10 minuten later weer worden verder gespeeld. GSBW probeerde met 2 wissels nog een gelijkspel uit het vuur te slepen en kreeg ook nog wel enkele kansjes. Helaas wilde de bal niet meer voor de juiste voeten vallen waardoor er onnodig zonder punten uit Breda moest worden vertrokken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Dubbeldam op het programma.

 

Leeuwenburg Elektro shirtsponsor GSBW 5

Afgelopen maand heeft de club overeenstemming bereikt met Daniël Leeuwenburg van Leeuwenburg Elektro over de shirtsponsoring van GSBW 5.

Leeuwenburg Elektro werd in januari 2012 opgericht en was toen nog in Tilburg gevestigd. In maart van dit jaar is het bedrijf verhuisd naar Goirle naar de Thomas van Diessenstraat 39. Het bedrijf is werkzaam in de woning- en utiliteitsbouw, verbouwingen en renovatie. Daarnaast verleent het ook zijn diensten m.b.t de telecom.

Voor meer informatie over onze nieuwe sponsor kunt u terecht bij: Daniël Leeuwenburg: 06 – 23 99 31 10.

 

Overweldigende belangstelling Workshop Positief Coachen

Afgelopen woensdagavond was het een drukte van jewelste in het clubhuis van GSBW. De workshop Positief Coachen van P&M-JVB werd gegeven door Patrick Cohen en Mark van Iersel. Beide heren hebben hun sporen als jeugdvoetbaltrainer al lang en breed verdiend. Zij waren  o.a. trainer van Joris Mathijsen toen deze nog bij Willem II in de jeugdteams vertoefde.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat hun oud pupil Joris Mathijsen zijn medewerking aan deze avond had gegeven. Zeker omdat Joris zowel als sponsor en als kledingleverancier aan GSBW en VOAB is gekoppeld.

Zo’n 85 à 90 jeugdtrainers en –leiders van de verenigingen VOAB en GSBW, eerlijk verdeeld over beide clubs, waren hoopvol afgereisd naar deze workshop. Aan het begin van de workshop lieten Patrick en Mark weten, dat tijdens de avond vele tips voorbij zouden komen. Veelal kleine zaken die misschien wel voor de hand liggen, als je ze hoort, maar waar men niet bij stil staat bij en tijdens het coachen. Het zou zeker geen geiten wollensokken avond worden.

De workshop was geplaveid met vele voorbeelden en videootjes over hoe het wel of juist niet moest. De kleine nuances die veelal aan de manier van coachen werden toegevoegd werden besproken en uitgelegd. M.n. over waarom “het net even ietsjes anders” aanduiden wel effect heeft. Een klein voorbeeld: zorg dat je met coachen niet begint met wat de speler niet moet doen. Vermijd dus de commando’s die beginnen met het woordje NIET. Spelers horen dat vaak niet en doen dus dan precies wat je juist niet wil hebben. Zeg hen dus wat ze juist WEL moeten.

Het overgrote merendeel was ook na afloop heel enthousiast over de workshop die op woensdag 4 maart haar vervolg krijgt. Dan wordt in de workshop  aangegeven hoe men tijdens de training het geleerde in de praktijk kan brengen. Deze praktijk-avond vindt dan plaats bij onze zustervereniging VOAB. Ook voetbalcoryfee Joris Mathijsen zal er dan weer bij zijn.

 

GSBW 2 trainer Rob van Belkom verlengt contract

Afgelopen maand heeft het bestuur van GSBW overeenstemming bereikt met Rob van Belkom om zijn aflopende contract bij GSBW met 1 jaar te verlengen.

Het bestuur was erg te spreken over de verrichtingen van de nieuwe trainer van GSBW 2 en zij waren dan ook erg verheugd met het feit dat Rob zijn contract wilde verlengen.

 

Na 15 jaar scheiden de wegen van GSBW en verzorger Gert de Heer

Afgelopen maand hebben er heel wat gesprekken plaats gevonden tussen verzorger Gert de Heer en het bestuur over het verlengen van het contract. Helaas is de club genoodzaakt de financiële huishouding van de club te verbeteren, waardoor het behouden van de zeer vakbekwame en aimabele verzorger niet tot de reële mogelijkheden behoorden.  Echt met pijn in het hart werd afgelopen week de knoop doorgehakt. Beide partijen hadden heel graag door gegaan, maar een topverzorger verdient een overeenkomstig salaris te krijgen. Dat was na aftrek van m.n. de reiskosten geen haalbare kaart en dan moet je heel eerlijk naar elkaar toe zijn.

Na 15 jaar komt er dus helaas een einde komen aan een geweldige samenwerking. We zullen Gert zeer zeker gaan missen. In de loop der jaren is GSBW toch wel zijn cluppie geworden, waar hij zich enorm prettig voelt.

Gert is gelukkig nog niet weg en zal er ook voor zorgen dat we een nieuwe top verzorger binnen gaan halen. Eentje uit de buurt uiteraard en dat zal Gert niet zijn, want verhuizen voor zijn cluppie vond de Zuid-Hollander nu net iets te ver gaan.

Koen Meijboom zette GSBW voor rust nog schitterend op voorsprong Koen Meijboom zette GSBW voor rust nog schitterend op voorsprong
Daniël Leeuwenburg tekent het contract voor zijn team Daniël Leeuwenburg tekent het contract voor zijn team
Overweldigende belangstelling Workshop Positief Coachen Overweldigende belangstelling Workshop Positief Coachen
Gert de Heer Gert de Heer
Rob van Belkom Rob van Belkom