V.O.A.B.

Succesvolle workshop ‘Positief Coachen’ voor GSBW en VOAB jeugdtrainers

Ruim tachtig jeugdtrainers bezochten  de workshop Positief Coachen, die voor de Goirlese voetbalverenigingen VOAB en GSBW gehouden werd door Patrick Cohen en Mark van Iersel van P&M- JVB (jeugd voetbal begeleiding) in het clubhuis van GSBW. Het clubhuis was bijna te klein. De twee workshopbegeleiders werden bijgestaan door Feyenoord- en oud VOAB-speler Joris Mathijsen, een van de ambassadeurs van het project Positief Coachen, dat in de regio wordt uitgezet. De beide heren gaven voor het eerst de workshop aan twee verenigingen samen, voetbalclubs die normaal met elkaar om de winst strijden op de grasmat. Volgens zowel VOAB als GSBW komt samenwerking tussen verenigingen op het sportpark nu en in de toekomst wel vaker voor.

Wat is Positief Coachen?
Spelers positief stimuleren, zodat zij actief betrokken blijven, waardoor zelfvertrouwen en plezier groeien…

Gericht op het gewenste gedrag

Uitgaande van wat goed gaat

Taakgericht i.p.v. resultaatgericht

Begeleiden op een vragende manier

De workshop krijgt een vervolg met een clinic op de velden bij VOAB.

Op woensdagavond 4 maart 2015 van 18.30 – 21.00 uur.

Patrick Cohen en Mark van Iersel zullen dan o.a. een training verzorgen aan een jeugdteam van VOAB.

(met dank aan Ad van der Velden van Brabants Dagblad, die een deel van zijn tekst afstond)

 

Scheidsrechters gezocht  voor de junioren

VOAB blijft nog steeds groeien. De club telt meer dan 1100 leden. Na een uitbreiding van het aantal pupillenteams zet deze groei zich ook door naar het aantal juniorenteams. Dat betekent ook dat het aantal scheidsrechters moet meegroeien om dat grote aantal teams te kunnen laten voetballen. De KNVB levert alleen scheidsrechters voor de A1 en B1 en (meestal) voor de C1. De overige 46 teams moeten door eigen VOAB-scheidsrechters geleid worden.

Bij de 7-tallen (pupillen)  fluiten nu voor het 6e seizoen jongens vanaf 12 jaar.

Dat project verloopt prima; bijna alle wedstrijden zijn  in die jaren geleid door deze jonge jongens die het uitstekend doen. Vorig seizoen hebben zich voor het eerst jongens uit die groep aangemeld voor de cursus “scheidsrechter voor D-pupillen en C-junioren “. Twee jongens uit deze groep zijn nu wekelijks actief bij deze categorieën; een welkome aanvulling !

We hebben nu 25 elftallen bij de jeugd die op een heel veld voetballen.

De groep scheidsrechters voor deze groep is veel te klein. Bovendien wordt de groep geleidelijk kleiner vanwege blessures en leeftijd; slechts enkelen zijn elke week beschikbaar.

Het is dringend noodzakelijk om deze groep aan te vullen om onze jeugd te laten blijven voetballen.

Op welke wijze kunnen we de beschikbare groep uitbreiden?

- Jeugdscheidsrechters stimuleren om door te gaan als scheidsrechter op een groot veld;

 Het begin is gemaakt; enkele jongens hebben aangegeven ook een aanvullende cursus te willen volgen;

- In navolging van bijv. Sarto selectiespelers bij de senioren te vragen om bijvoorbeeld eens per maand een junior wedstrijd te fluiten.

- andere seniorenspelers vragen om als scheidsrechter op zaterdagmiddag op te willen treden.

Mogelijk weerhoudt het senioren om hieraan mee te werken omdat ze denken wekelijks beschikbaar te moeten zijn. Dat mag uiteraard maar is helemaal geen verplichting. Ook met een toezegging om één maal per maand te willen fluiten zijn we geholpen. De belasting is dan minimaal en men draagt toch een steentje bij om dit probleem op te lossen.

Als je interesse hebt of meer informatie wilt kun je contact opnemen met:

 Marc de Brouwer, tel  06- 12823072, e-mail: anitaenmarc@hetnet.nl  of  René van Dijk, tel. 5344347, e-mail: rene2.dijk@planet.nl.

 

Over het onstaan van bedrijfsvoetbal

Vanaf 1939 is het bedrijfsvoetbal langzaam uit de startblokken gekomen. Het duurde toch een aantal jaren voordat deze manier van voetbal erkenning kreeg. Het werd zo’n succes dat zelfs de toneelvereniging een elftal in het leven riep. Sommige fabrikanten namen de kans waar om goede voetballers over te halen om bij hun te komen werken. Daar tegenover stond dat ze hun uitrusting en schoenen cadeau kregen. De werkgever Havep daartegen koesterde zijn personeel en vooral de voetballers van VOAB die in grote getale bij Havep werkten. Vanaf 1958 werd met één elftal deelgenomen aan de bedrijfszomeravondcompetitie. De overwinningen van 10-0, 11-0, 12-0 waren niet te tellen. Dank zij de voortreffelijke samenwerking tussen het VOAB-bestuur kon Havep tot topvoetbal komen. Havep hield rekening met het feit dat bij belangrijke VOAB wedstrijden de spelers gespaard bleven. Hieronder de foto van het Havep-team…..let wel….. 8 spelers zijn lid van VOAB.

Een opmerkelijke sportuitwisseling vond plaats in 1963. De sportvereniging van Paleis Soestdijk komt tegen Havep voetballen. Met de harmonie voorop, gevolgd door mevrouw Gertruda van Puijenbroek,  de Havep-spelers en de gasten, trok men naar de VOAB velden. Havep deed de Paleisridders met 7-4 de das om, vooral door het goede spel van de VOAB’ers. In Gool zei men, “ze zen meej den gouwe koets gekome en goan nauw op de strontkeer terug “. In de kantine van de fabriek is alle voetballeed snel vergeten als de voetballers met de directie zich te goed doen aan een grandioos diner.  Na in de vroege ochtend uurtjes de afwas gedaan was, onder de bezielende leiding van mijnheer Ruud die dit wel gewend was, toog men naar huis om nog even te slapen. Bij VOAB moest weer gevoetbald worden.

(Bron: Jubileumboek  VOAB   1929-1979)                   

 

Zaterdag 30 mei VOAB Seniorentoernooi

Noteer deze datum alvast in uw agenda, zaterdag 30 mei gaat er bij VOAB weer een seniorentoernooi plaatsvinden.

Ook zin om het seizoen af te sluiten met een toernooi? Dat kan bij VOAB waar we een 7 tegen 7 toernooi  organiseren voor seniorenteams waarbij vrouwenteams niet mogen ontbreken.

De teams die gaan deelnemen hoeven geen bestaande teams te zijn; het mogen ook speciaal voor dit toernooi samengestelde teams zijn.

Bijvoorbeeld de A1’s van VOAB van de voorgaande seizoenen die de strijd aan gaan met de 2de jaars A uit de huidige A1! Teams gevormd uit de overige senioren van VOAB die met elkaar de strijd aan willen gaan! Of de dames van VOAB die gaan spelen tegen de hockeydames van MHC of de handbaldames van GHV of andere vrouwenvoetbalteams uit de regio?

Niets is te gek bij het seniorentoernooi van VOAB.

Het toernooi begint om 17:00 uur met de poulewedstrijden waarin wordt gestreden om de winst maar waarin sportiviteit en gezelligheid het belangrijkste is.

Na het voetballen kunnen de teams genieten van een uitgebreide BBQ (meer informatie over de BBQ krijg je per mail na aanmelding), aansluitend aan het voetbaltoernooi en BBQ vindt er in het clubhuis van VOAB een feestavond plaats waar een DJ en enkele zangers de aanwezigen zullen vermaken.

 Schrijf je nu in! Dit kan als volgt:

 Stuur een mail naar toernooivoab@gmail.com met daarin het volgende vermeld:

-Teamnaam

-Contactpersoon/aanvoerder (met contactgegevens: emailadres en telefoonnummer)

-Aantal spelers (minimaal 7 spelers of speelsters).

 

Sponsor van de week - Match Plan Corporate Finance

Match Plan Corporate Finance is sinds 1991 een erkend en onafhankelijk advieskantoor op het gebied van bedrijfsoverdrachten, bedrijfswaarderingen en financieringen. We hebben landelijke dekking door eigen kantoren in Tilburg, Den Haag en Drachten. 

Onze klanten zijn het nationale en internationale midden- en familiebedrijf. Als middelgroot advieskantoor zijn we in staat om flexibel en snel te acteren, waarbij we doelgericht streven naar het beste resultaat.

Erik Smidt is één van de partners van Match Plan. Verder bestaat “ons team” uit deskundig en goed opgeleide medewerkers met specialisten in diverse disciplines. Zo zijn er overnamespecialisten, register valuators, bancaire specialisten, een jurist en een registeraccountant bij ons in dienst.
Wij begeleiden transacties van het begin (wat is mijn bedrijf waard?) tot het eind (overdracht bij de notaris). Voor veel ondernemers is een acquisitie- of verkooptraject een unieke, complexe ervaring die de nodige vragen met zich mee brengt. Op al deze vragen kunnen wij u antwoord geven en die ook staven met veel verhalen uit de praktijk. Graag komen wij met u in contact. Een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Tilburg is altijd mogelijk.

Match Plan Corporate Finance
Dr. Hub van Doorneweg 187
5026 RD Tilburg
T. 013- 720 05 40 0f 06-23315926
E. eriksmidt@matchplan.nl - www.matchplan.nl.

voabpositief_coachen voabpositief_coachen
voabscheidsrechters_gezocht voabscheidsrechters_gezocht
voab2015012610011300001 voab2015012610011300001
voabseniorentoernooi voabseniorentoernooi