“Aangenaam kennis te maken…”

ingevoerd op 14-1-2015

Thomas Laming MOOII Interieurbouw:
“Een klant ziet zijn ideeën werkelijkheid worden”


Een échte Goirlenaar zal hij zichzelf nooit noemen, want zijn roots liggen in Riel. Toch heeft Thomas Laming (28) het prima naar zijn zin in zijn prachtige appartement aan de Kloosterstraat in Goirle. Sinds kort staat er een bord voor zijn raam dat de aandacht trekt, met daarop ‘MOOII Interieurbouw’. Waarom ‘MOOII’? Omdat dát is wat hij zijn klanten graag hoort zeggen nadat het maatwerkproject is afgerond. Sinds 2014 bouwt Thomas namelijk schitterende kastenwanden, op maat gemaakte meubels, keukens, ensuite kasten en nog veel meer!

Op het juiste moment
“Voor mijn gevoel heb ik op het juiste moment de juiste beslissing genomen,” vertelt Thomas. Vanwege de crisis raakte hij zijn baan als interieurbouwer kwijt en al een tijdje kriebelde bij Thomas het gevoel om voor zichzelf te beginnen. Een combinatie van gebeurtenissen die leidde tot MOOII Interieurbouw. De naam was zo gevonden, zijn werkruimte ook (Thomas huurt tijdelijk een ruimte bij zijn oude werkgever, waardoor hij een volledige machinale werkplaats tot zijn beschikking heeft) en al snel kwamen de eerste opdrachten binnen. “Nu mijn website online is heeft zich zelfs iemand uit Utrecht gemeld,” vertelt hij trots.

Altijd maatwerk
Mensen kloppen bij MOOII Interieurbouw aan als ze op zoek zijn naar een meubelstuk dat niet standaard in een woonwinkel te vinden is. MOOII Interieurbouw monteert en vervaardigt al het denkbare maatwerk van modern tot klassiek en alles wat daar tussen in zit. Omdat alles op maat gemaakt wordt, zijn ze niet gebonden aan standaardmaten, alle breedte-, diepte- en hoogtematen zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte onder een schuin dak waar een inbouwkast moet komen. Of een kamer waar de ruimte schaars is. De projecten van MOOII Interieurbouw zijn altijd maatwerk. Daarom gaat Thomas voordat hij een offerte uitbrengt eerst in de desbetreffende ruimte kijken. “Dat geeft me direct een beeld van de mogelijkheden. Samen met de klant wordt het materiaal uitgekozen, zodat ieder meubel volledig naar de wensen van de klant gemaakt kan worden. Vervolgens ga ik inmeten, maak ik indien gewenst een tekening en natuurlijk een scherpe prijsbepaling. De offerte overhandig ik altijd persoonlijk.” Is de klant akkoord? Dan gaat Thomas aan de slag. “Ik werk erg graag en moet eerlijk bekennen dat mijn hobby’s, zoals wielrennen en crossfit, er een beetje bij inschieten sinds ik ondernemer ben.”

Oplossingsgericht
Het contact met de klanten, het samen opstellen van een plan en op creatieve wijze oplossingen aandragen om een idee te verwezenlijken, allemaal facetten van het zelfstandig ondernemerschap die Thomas goed liggen. “Het leukste aan het vak is het oplossingsgericht werken. Klanten zien hun ideeën werkelijkheid worden.” Zijn boekhouder tipte Thomas om lid te worden van De Kennismaker. “Het is een leuke club waar ik al verschillende mensen ken. Ik hoop binnenkort nog veel meer mensen te leren kennen!” sluit de enthousiaste ondernemer af.
Meer weten over MOOII Interieurbouw? Of benieuwd naar enkele werken van Thomas? Bekijk zijn website: www.mooii-interieurbouw.nl en volg MOOII Interieurbouw op Facebook.

Thomas Laming – info@mooii-interieurbouw.nl 06-22 03 09 71

De Kennismaker