Kerstactie Mill-Hillcollege levert ruim € 6.700,- op voor Uganda

ingevoerd op 18-12-2014

Leerlingen van het Mill-Hillcollege zijn de afgelopen weken druk in de weer geweest met geld inzamelen voor de derde wereld. Dit jaar is er door de derdewereldschool ruim
€ 6.700,00 ingezameld voor de Blessed Damianschool in Masindi, Uganda.

Tijdens de jaarlijkse kerstactie van het Mill-Hillcollege zetten leerlingen allerlei acties op touw om geld in te zamelen voor het goede doel en derdewereldprojecten te steunen. Ze hebben bijvoorbeeld een loterij georganiseerd, lege flessen opgehaald, deelgenomen aan allerlei marathons, auto’s gewassen en kerstkaarten verkocht.

Caroline Evers, één van de organisatoren van de kerstactie vertelt: “Het Mill-Hillcollege is een derdewereldschool en wij willen hier regelmatig bij stilstaan. We voelen ons solidair met de mensen in derdewereldlanden die het minder goed hebben en rond moeten komen van minder dan een euro per dag”.
Het ingezamelde geld van de kerstactie gaat naar de Blessed Damianschool in Uganda, een internaat waarin een basisschool en een middelbare school gevestigd zijn. Deze school biedt onderdak en onderwijs voor kinderen die gevlucht zijn uit Zuid-Sudan, vanwege de burgeroorlog die daar lange tijd dood en verderf heeft gezaaid. “Vele kinderen in de Damianschool zijn de dupe van het oorlogsgeweld en weten niet of hun ouders nog leven. Er is niemand die hun schoolgeld betaalt. Het is belangrijk dat wij opstaan en ons solidair opstellen, zodat deze kinderen ook een kans krijgen om iets te maken van hun toekomst”, aldus Caroline Evers.

Op donderdagavond 18 december 2014 vindt de kerstviering plaats op het Mill-Hillcollege. Voor de leerlingen is er tijdens deze kerstavond eerst een klassikaal moment met kerstgedachte en daarna is er voor alle klassen een kerstgala.