B&W van Goirle hebben het kunstwerkgeschenk van John Boxtel in principe aanvaard

ingevoerd op 18-12-2014

Tegen het negatieve advies van de commissie Kunst en Cultuur, aanvaardt het college in principe het kunstwerk, dat oud Goirlenaar John Boxtel wil schenken.

”Het is een adviescommissie,” zegt wethouder Guus van der Put namens het college. ”Wij maken onze eigen afweging. John Boxtel is in Canada en daarbuiten een gerenommeerd kunstenaar met een Goirles verleden.

De kosten van transport en de plaatsing van het kunstwerk, komen voor rekening van de gemeente. Die kosten bedragen € 36.000,00 euro. De gemeenteraad moet daarover een besluit nemen. In genoemd bedrag zitten de kosten van vervoer, belasting, invoerrechten en verzekering. De belastingdienst heeft het kunstwerk geschat op een verzekerde waarde van € 200.000,00.

De commissie heeft een vertrouwensbreuk met wethouder Sjaak Sperber, die zijn voorzitterschap al enige tijd geleden heeft overgedragen aan de burgemeester. ”Sjaak Sperber heeft dat gedaan vanwege zijn drukke werkzaamheden rond de transities”, licht wethouder van der Put toe. Wij doen er alles aan om het vertrouwen met de commissie te herstellen”.