Gemeente Goirle betreurt aanvraag faillissement Thebe Huishoudelijke Zorg

ingevoerd op 18-12-2014

De gemeente Goirle betreurt het bericht over de faillissementsaanvraag van Thebe Huishoudelijke Zorg zoals dat vandaag bekend is geworden. De gemeente Goirle heeft - in tegenstelling tot andere gemeenten in de regio - juist gekozen voor voortzetting van deze huishoudelijke zorg, onder andere via Thebe. Daarom is zij des te meer betrokken bij deze gebeurtenis. Het gaat daarbij om 256 inwoners die op dit moment deze hulp van Thebe krijgen. De gemeente gaat met Thebe in gesprek over continuering van deze ondersteuning. Zodra hierover meer bekend is, krijgen klanten bericht hierover.

Alleen hulp bij huishouden, overige zorg Thebe blijft
Het gaat daarbij bij alleen om het onderdeel ’huishoudelijke zorg ’ van Thebe. Overige onderdelen zoals persoonlijke verzorging en wijkverpleging blijven gewoon bestaan, volgens Thebe. Marijo Immink, wethouder Wmo vindt het faillissement van Thebe Thuishulp heel spijtig voor de betrokken medewerkers en inwoners die daar gebruik van maken: ”Zij zijn gewend aan hun hulp.” Ze benadrukt echter dat de ondersteuning zélf niet stopt. De situatie met Thebe heeft overigens geen gevolgen voor inwoners die nu via een andere organisatie hulp bij het huishouden krijgen, voor hen verandert er voorlopig niets. De gemeente vindt het een pijnlijke boodschap voor de medewerkers van Thebe die zo vlak voor de feestdagen met dit bericht geconfronteerd worden. Voor zover het inwoners van Goirle betreft, zal de gemeente hen zo goed mogelijk ondersteunen.

Oplossing
De gemeente gaat in gesprek met Thebe over de oplossing die Thebe voorstaat. De gemeente Goirle zorgt ervoor vanuit haar verantwoordelijkheid dat de betrokken inwoners op de ondersteuning van hulp bij het huishouden kunnen rekenen. Zodra er meer duidelijkheid is, krijgen betrokken inwoners bericht. Ook KBO’s, huisartsen en overige maatschappelijke partners in de gemeente zijn geïnformeerd.