Woonconvenant tussen gemeente Hilvarenbeek en Leystromen ondertekend

ingevoerd op 18-12-2014

Op donderdag 18 december 2014 ondertekenden wethouder Van de Wiel van de gemeente Hilvarenbeek en de heer Marx, bestuurder van Leystromen het woonconvenant.
Het convenant bevat afspraken over samenwerking en onderlinge ondersteuning op de beleidsterreinen waar de activiteiten van gemeente en Leystromen elkaar raken: wonen, leefbaarheid, zorg en welzijn. Belangrijk onderdeel zijn concrete afspraken over nieuwbouwplannen van Leystromen.

Gezamenlijk doel
De afspraken in het convenant moeten verder bijdragen aan het gezamenlijke doel; namelijk zo optimaal mogelijk invulling geven aan het passend huisvesten - zowel wat betreft woning als woonomgeving - van die doelgroepen in de Hilvarenbeekse samenleving, die daarin niet (volledig) zelfstandig kunnen voorzien. Doelgroepen die daarbij bijzondere aandacht krijgen, zijn starters, senioren en kwetsbare huurders.

Roland Marx, bestuurder van Leystromen:
‘Voorkomen dat kwetsbare huurders tussen wal en schip vallen. Dat is wat mij betreft de belangrijkste meerwaarde van de afspraken die de gemeente Hilvarenbeek en Leystromen hebben gemaakt.’

Meer goedkope woningen
Om in de komende jaren te kunnen voldoen aan de woningbehoefte van de doelgroep - wat aantal en soort woningen betreft - zijn er meer goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen nodig.
In het convenant is aangegeven op welke manier dat gerealiseerd wordt; het bevat concrete afspraken over de nieuwbouwplannen van Leystromen en over het moment waarop die plannen gerealiseerd worden. Dat zal een merkbare impuls opleveren voor de woningbouw in Hilvarenbeek.

Wethouder Van de Wiel:
‘Goed dat we deze afspraken hebben vastgelegd, en nu aan de slag,
bouwen dus …..!!’
wethouder Van de Wiel tekent. de heer Marx kijkt toe wethouder Van de Wiel tekent. de heer Marx kijkt toe