Kerstconcert op zondag 21 december in Kapel Peerke Donders

Het Abdijensemble geeft op 21 december om 16.00 uur haar kerstconcert op een nieuwe locatie: de Kapel op het Peerke Donders Park. Het ensemble is vooral bekend vanwege haar ‘Abdijconcerten’ in de Abdij van Koningshoeven. Het programma staat helemaal in het teken van Kerstmis. Het concert duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Kerstconcert
Geopend wordt met de Adventscantate ‘Ihr lieben Christen, freut euch nun’ van Dietrich Buxtehude. Hierin wordt vanuit verschillend perspectief vooruitgekeken op de komst van Christus. Vervolgens wordt het ‘Kerstconcert’ van Arcangelo Corelli gespeeld waarin het Kerstverhaal verbeeld wordt. Afgesloten wordt met de Ouverture uit Bach’s cantate voor eerste Kerstdag ‘Uns ist ein Kind geboren’. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de nazit met de musici in het naastgelegen restaurant Bij Peerke Donders.

Peerke Donders Paviljoen
Het museum in het Peerke Donders Paviljoen is die dag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Het museum is zeer laagdrempelig en vraagt een entree van slechts € 2,50. Dit bedrag komt volledig ten goede aan het behoud van het erfgoed van Tilburgs Zalige. Naast de vaste tentoonstelling over zijn leven en werk, is ook de tentoonstelling ‘Uitzinnige vreugde in een stad vol zorgen’ te zien. Via een reeks banieren met foto’s en een film met authentieke beelden is de bevrijding van Tilburg prachtig in beeld gebracht. Speciaal voor deze gelegenheid kunnen bezoekers om 14.00 uur een gratis rondleiding krijgen.

Voor in uw agenda:
Kerstconcert door het Abdijensemble o.l.v. Hans Simons
Locatie: Kapel Peerke Donders te Tilburg
Datum en aanvang: zondag 21 december 2014, 16.00u
Toegang: Gratis