V.O.A.B.

VOAB 1 krijgt lesje in effectiviteit van Madese Boys 1 (5 – 1)
Bijna elke aanval van de thuisploeg Madese Boys eindigde in een doelpunt en zo werd VOAB 1, dat zeker in de eerste helft het betere van het spel had, genadeloos naar de slachtbank gevoerd. Lange tijd zag het er niet naar uit, dat de boys uit Made zo’n uitslag zouden neerzetten. VOAB heerste in de eerste helft met beter voetbal overigens zonder grote kansen af te dwingen. Wel forceerde VOAB negen corners maar die leverden alle niks op.
De snelle Björn de Bruijn bleek een plaag voor de VOAB-defensie. Hij zorgde er in de 9e minuut met een scherpe voorzet vanaf links voor dat Dennis Marijnissen de 1 – 0 kon binnentikken.
VOAB bleef het spel beheersen maar kon geen echte uitgespeelde kans maken. Tot in de 31e minuut toen Casper van Beers een vrije trap nam, die in de uiterste linkerbovenhoek boven keeper Richard Bouwens in het doel verdween (1 – 1).
De Madese Boys loerden op counters en in de 42e minuut was het Björn de Bruijn, die op links de hielen namen en enkele verdedigers van VOAB piepelde en de 2 – 1 binnenschoot.
Meteen na de rust werd VOAB in korte tijd op verdere achterstand gezet. Eerst was het in minuut 48 de Bruijn, die Wessel Verschuren vanaf links de kans gaf de 3 – 1 binnen te tikken en drie minuten later scoorde Wouter de Laat met een inzet die via de paal het doel in caramboleerde (4 – 1). Madese Boys waren alles bij elkaar ongeveer vijf keer voor het doel van VOAB verschenen en gaven VOAB een lesje in effectiviteit.
Ook in de tweede helft had VOAB in voetballend opzicht het overwicht maar drukte dat niet uit in echte uitgespeelde kansen. Casper van Beers, Ludo Brock en Laurens van de Nouweland zagen hun schoten op doel gestopt of naast gaan. Niels van Antwerpen probeerde het uit een van de vele vrije trappen die VOAB mocht nemen maar keeper Bouwens was bij de les.
In de 85e minuut werd het zelfs 5 – 1 toen spits Marijnissen door een fout achterin alleen op keeper Jeffrey van Gestel kon afgaan, deze omspeelde en daarmee de eindstand bepaalde.

Het kan verkeren in deze klasse. VOAB won vorige week met 7 – 1 van HVV ’25, terwijl de Madese Boys met 4 – 1 werden verslagen door Uno Animo. Het bewijst maar weer eens dat in deze klasse iedereen van iedereen kan winnen.
Het is nu winterstop tot 25 januari 2015. Dan speelt VOAB 1 in de tweede ronde thuis tegen TSC 1.

Plaatjes ruilen in clubhuis ‘t Amateurke
Op vrijdag 12 december was er de mogelijkheid tot het compleet maken van het VOAB-voetbalplaatjesboek, dit d.m.v. ruilen met andere VOAB leden.
Velen hebben hun verzamelalbum nu compleet. Het was er gezellig en behoorlijk veel werk.

D1 op een keurige tweede plek tijdens winterstop
De D1 is met een geweldige reeks bezig en staat nu solide op de tweede plek in de competitie. Met de winterstop voor de deur kan de balans worden opgemaakt van een fantastisch eerste deel van de competitie met 12 gespeelde wedstrijden en 30 punten. Voorwaar een prachtige prestatie. Na de winterstop kan de coach verder bouwen aan zijn team, waarin Tobias van Berkel terugkomt van een vervelende enkelblessure. Op volle sterkte kan het team omhoog kijken naar de bovenste plaats waar Unitas ’59 nog een thuiswedstrijd moet spelen tegen de Goirlenaren. De D1 van dit jaar is een geweldige ploeg die onder bezielende leiding tot grote hoogte reikt. Chapeau voor de trainer, spelers en begeleiding. Tot ziens op de voetbalvelden van VOAB en fijne feestdagen.

Winterstop
Hallo trainers / leiders van de VOAB jeugdteams.
Op de zaterdag 20 december 2014 is nog een klein aantal officiële wedstrijden geprogrammeerd. Per 21 december aanstaande is het winterstop. Om die reden zal er van 22 december 2014 tot 5 januari 2015 door alle jeugdteams van VOAB niet getraind worden, ook zijn er in die periode geen oefenwedstrijden. Zowel de trainers, leiders als ook de spelers gaan dan even genieten van een welverdiende vakantie.
Op 3 januari hebben we het eigen toernooi voor de A t/m D en meiden en op 4 januari 2015 is bij VOAB de nieuwjaarsreceptie, daaraan voorafgaand is er nog een wedstrijd van de juniorentrainers tegen de pupillentrainers. Raadpleeg hiervoor de VOAB-site. Bij beide gelegenheden zijn jullie van harte welkom.

Scheidsrechters gezocht voor de junioren
VOAB blijft nog steeds groeien.
Na een uitbreiding van het aantal pupillenteams zet deze groei zich ook door naar het aantal juniorenteams. Dat betekent ook dat het aantal scheidsrechters moet meegroeien om dat grote aantal teams te kunnen laten voetballen. De KNVB levert alleen scheidsrechters voor de A1 en B1 en (meestal) voor de C1. De overige 46 teams moeten door eigen VOAB-scheidsrechters geleid worden.

Bij de 7-tallen (pupillen) fluiten nu voor het 6e seizoen jongens vanaf 12 jaar.
Dat project verloopt prima; bijna alle wedstrijden zijn in die jaren geleid door deze jonge jongens die het uitstekend doen. Vorig seizoen hebben zich voor het eerst jongens uit die groep aangemeld voor de cursus “scheidsrechter voor D-pupillen en C-junioren “. Twee jongens uit deze groep zijn nu wekelijks actief bij deze categorieën; een welkome aanvulling.

Heel veld
We hebben nu 25 elftallen bij de jeugd die op een heel veld voetballen.
De groep scheidsrechters voor deze groep is veel te klein. Bovendien wordt de groep geleidelijk kleiner vanwege blessures en leeftijd; slechts enkelen zijn elke week beschikbaar.
Het is dringend noodzakelijk om deze groep aan te vullen om onze jeugd te laten blijven voetballen.

Op welke wijze kunnen we de beschikbare groep uitbreiden?

- Jeugdscheidsrechters stimuleren om door te gaan als scheidsrechter op een groot veld;
Het begin is gemaakt; enkele jongens hebben aangegeven ook een aanvullende cursus te willen volgen;

- In navolging van bijvoorbeeld Sarto selectiespelers bij de senioren te vragen om eens per maand een junior wedstrijd te fluiten.

- andere seniorenspelers vragen om als scheidsrechter op zaterdagmiddag op te willen treden.
Mogelijk weerhoudt het senioren om hieraan mee te werken omdat ze denken wekelijks beschikbaar te moeten zijn. Dat mag uiteraard maar is helemaal geen verplichting. Ook met een toezegging om een keer per maand te willen fluiten zijn we geholpen. De belasting is dan minimaal en men draagt toch een steentje bij om dit probleem op te lossen.

Als je interesse hebt of meer informatie wilt kun je contact opnemen met:

- Marc de Brouwer, tel 06- 12823072 - e-mail: anitaenmarc@hetnet.nl of
René van Dijk, tel. 5344347 - e-mail: rene2.dijk@planet.nl

Junioren C5 kampioen
Vorige week leed onze C5 het eerste puntenverlies. Nu stond de kraker tegen de nummer 2 op het programma. Wie won, was kampioen, bij een gelijkspel waren VOAB C5 en Baronie C7 beide kampioen. Het doelsaldo van VOAB is weliswaar beter dan dat van Baronie, echter bij de lagere C-elftallen telt het doelsaldo niet.

Allemaal ingrediënten voor een ontzettend spannend slot van de najaarscompetitie. Vanaf het begin liet VOAB zien dat er maar één kandidaat was voor het kampioenschap. Het middenveld heerste, de spitsen waren scherp en achterin stond het als een huis. Als je daarbij optelt dat de trainers tactisch erg sterk bezig waren, dan heb je in het kort de wedstrijd samengevat.

Erg vervelend was het dat we net deze wedstrijd onze laatste man Max moesten missen, die mocht met een familiedag mee. Het moet gezegd worden, Emile heeft de rol van Max perfect overgenomen! Tommie had als opdracht meegekregen om de sterkste speler van Baronie te schaduwen. Dat heeft hij erg goed gedaan. De nummer elf van Baronie die (tenminste volgens het paspoort) nog maar 13 jaar was, maar wel het postuur en de kracht had van een 16-jarige, heeft de gehele eerste helft geen enkele kans gehad. Net zoals geheel Baronie trouwens. VOAB daarentegen combineerde naar hartenlust. Na een strak genomen hoekschop van Stijn wist Koen U in één beweging te scoren. Deze voorsprong werd met verve verdedigd, zonder te vergeten dat er ook aangevallen moest worden. Gedurende de tweede helft begon de vermoeidheid zijn tol te eisen. Baronie werd ook gevaarlijk. Zowel VOAB als Baronie kregen kansen op een doelpunt, beide keepers deden erg hun best om het doel schoon te houden. Justin had een paar klasse reddingen in huis, bovendien waren zijn spelhervattingen beter dan ooit. Heel erg jammer was het dan ook dat Baronie in blessuretijd de 1-1 scoorden.

Dat was even een domper, maar ….. we zijn kampioen! 5 verliespunten over een hele competitieronde en een doelsaldo van 64 voor en 9 tegen zijn cijfers die bij een echte kampioen horen.

Jongens en Anouk, van harte proficiat met jullie fantastische prestatie! Ook de trainers Mattijs, Juriaan en Jorn van harte proficiat. Voor het eerste jaar trainer en dan meteen al een kampioenschap, dat doen er jullie niet veel na.