Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

ingevoerd op 27-11-2014

Op woensdag, 18 maart 2015 worden de verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen gehouden. De gemeente Goirle is op zoek naar accurate mensen die mee willen helpen op één van onze stembureaus in Riel of Goirle.

Als stembureaulid verzorgt u - samen met twee of drie andere stembureauleden - de administratieve handelingen op het stembureau. Zo zorgt u bijvoorbeeld voor de inname en controle van de stempassen en volmachten, het uitreiken van stembiljetten en ’s avonds het tellen van de uitgebrachte stemmen. Per stembureau zijn er twee teams van stembureauleden. Het eerste team komt van 07.00 tot 14.00 uur in actie én vanaf 20.45 uur tot het afronden van de telling van de stembiljetten (± 23.00 uur). Het tweede team begint om 13.45 uur tot einde van de telling.

Wat biedt de gemeente
De stembureauleden volgen een e-learning verkiezingen. Ook is er een instructie-bijeenkomst op het gemeentehuis (ongeveer één á twee weken voor de verkiezingen). Dit is noodzakelijk om u in te kunnen delen als stembureaulid. Men krijgt een vergoeding van € 135,--.

Opgeven via